Aniiee skrev 2015-04-10 20:59:46 följande:
Grattis till veckans trådlyft
Och det blev en till ;)
Ämnet, ja, kött kan ha en dålig lukt när man öppnar paketet och som sen försvinner inom 10-15min.
Fortsätter det att lukta även 30min senare, ja, då brukar det bli att det åker till slut i soporna, men jag kör en stund till ändå och även sköljer för vara 100% säker.
Lite miniguide, kyckling och fläskkött är känsliga mot bästföredatumen och inte alls ovanligt de kan bli dåliga redan vid detta datum, och varit med om detta några ggr.
Glömmer aldrig när jag skulle göra BBQ pulled pork, vi hade börjat våra förberedelser jag och polarna och öppnar fläskkarrén.
Vi möts av denna sura lukt som inte är ovanlig, men säger som jag gjorde här, lufta och vänta.
Men med facit i hand skulle vi inte gjort det, då vi blev spyfärdiga av hur lukten bara ökade och ökade.
Nötkött däremot och bra vakuumpackning, där kan man till och med passera bsätföredatum ett bra tag och ändå köttet bra, men är lite av ett lotteri där, då det räcker något gått fel i kylprocessen.
Men ofta ser man detta genom plasten och kan avgöra om det är bra eller inte, har det gått mot grått, så vet man att det är troligtvis inte så bra, men ser köttet rött och fint ut, så är chansen att det är inget fel på den stor.
Köpte för några år sedan 5 kg fransyska för 90:- som hade det sista förbrukningsdag samma dag, och dessa gav många goda grytor