• CoolJen

    Någon som blivit av med PCO?

    Ja som rubriken låter, nån som haft PCO och sen blivit fri från det?
    För det kan man väl bli?

  • Svar på tråden Någon som blivit av med PCO?
  • LiselottePCOS

    Tyvärr ligger det i generna som vi ärfta av våra färäldar. Syntomen kan förbättras så mycket att man får friska värden. Vetenskapen vet inte vad som triggar igång PCOS, vad som gör att man frå syntomen. Någon botande behndling finns inte den är inriktad på syntomen vartefter de uppstår eller förhoppningsvis försvinner.

  • LiselottePCOS

    Ja, alla Syntom kan bli bättre utebliven ÄL är ett syntom vid PCOS. För att minska syntomen brukar viktminsning om man väger för mycket vara nödvändigt. Eller någon form av behandling som är inriktad på att minska syntomen. tex p-piller.

    När man kommit en bit uppåt i åren runt 35 år brukar många med PCOS få spontan Ägglossning. Vilket det finns en teori om. Vi föds med ett visst antal Ägganlag ,follikelanlag. Varje månad stimuleras foliklarna med FSH för att ge ÄL. När vi har blivit äldre finns färre nya anlag kvar och då orkar kroppen producera tillräckligt med FSH för att det ska bli ÄL.
    Det finns många som får börja med preventivmedel i högre ålder och vi kan vara fertila när "normala kvinnor" går in i klimakteriet.

    Läs gärna faktatexten längst ned på sidan om Anna Bok i Aftonbladet.

  • Anonym (Pco:s 36 år)
    CoolJen skrev 2006-01-20 18:07:34 följande:
    Någon som blivit av med PCO?

    Ja som rubriken låter, nån som haft PCO och sen blivit fri från det?
    För det kan man väl bli?


    Hej! Gammal tråd men ifall fler hittar hit. 
    Jag har pco:s och har fått hjälp med tabletter för att få ägglossning. 
    Efter 30 års ålder har det kommit igång av sig självt och nu är jag 36 och förösker på egen hand. Allt verkar normalt med cykler på 30-32 dagar och tydliga äl-symtom. Återkommer med reslutat 😊
Svar på tråden Någon som blivit av med PCO?