Egen barnmat - hur förvarar ni?
Hej!
Tillagar större delen av dotterns barnmat själv (hon är 8 månader).
Insåg att frysa in i plastlådor inte var en god idé med tanke på BPA. Jag värmer i micro på porslinstallrik. Låg temperatur.
Hur förvarar ni er hemlagade barnmat?
Jag överväger att handla silikonformar i portionsformat från barnmatsburken.se. Då får den infrysta lilla cylindern plats i en barnmatburk. Det är ju fiffigt när man ska ta med sig barnmaten - att förvara i glasburk. Dessutom får två maträtter plats och då kan jag ju kombinera ihop min måltidö. Använder redan iskubsformer i silikon till efterrätter och purrér. Men om 10 år kanske det kommer en rapport om att det är skadligt att använda silikonformar också? Porslin kanske är the shit? Är det någon som testat silikonformerna från barnmatsburken.se?
Hur tänker ni andra överambitiösa (ja, för det tycker nog några att detta är) hemmalagande föräldrar?
Tack på förhand för utbyte av tankar och erfarenheter!