Ok! Börjar då, slänger upp dagens middag!
Fiskgratäng (ca 30-40 min)
500g vit fisk (torsk, sej ex) 2,5 dl grädde (jag själv använder Milda mat 4%) 1/2 knippe dill lite vitt vin (alt. fiskbuljong) 3 msk tomatpure 1 stor morot 1 gul lök ev. 1 tomat salt & peppar
Tillbehör: Kokt broccoli/gröna ärtor, ris/potatis, sallad.
Utförande:
Skiva moroten och koka i 5 min. Blanda under tiden en sås på grädden, tomatpuré, buljong/vin, dill, lök och salt & peppar. Salta och peppra fiskfileérna, häll lite av såsen i bottnen på en ugnsfast form, varva fiskfileérna med såsen och de kokta morotsskivorna. Toppa med sås så fisken är helt täckt. Skiva en tomat och lägg över fisken, in i ugnen ca 25 min. på 175 grader C.
Koka upp ris eller potatis under tiden och gärna någon matig grönsak samt sallad!