Om boendeföräldern går bort, vad händer då?
Någon som varit med om att boendeföräldern blivit allvarligt sjuk och gått bort? Hur löste ni allt det praktiska kring flytt till den andra föräldern etc. I vilken takt, hur långt in i sjukdomsförloppet bodde barnet kvar hos den sjuka föräldern etc?
Om föräldern har enskild vårdnad om barnet, vad händer då, om boendeföräldern tillika vårdnadshavaren blir sjuk och får "dödsdom", men vägrar skriva på gemensam vårdnad. Kan man gå till rätten och "kräva" gemensam vårdnad för att underlätta för barnet vid dödsfallet? Om domstolen inte går med på detta, vad händer med barnet efter dödsfallet till dess att vårdnaden är utredd? Hamnar barnet i fosterhem om föräldrarna bor på skilda orter och ingen släkt till barnet finns på boendeorten?
Om domstolen skulle gå med på gemensam vårdnad, hur länge bör barnet bo med sin sjuka förälder? Till dess att denne är borta, eller rekommenderas det att det flyttar innan dödsfallet och i så fall, när och hur ofta bör barnet då besöka föräldern?
Jag förstår ju att det tillkommer massor med jobb för att hjälpa barnet med det psykiska måendet, men i dagsläget är jag bara intresserad av att höra om någon vet hur man gör med det praktiska runtomkring.