Goda fyllningar till skinka/rostbiff, 3 lager fyllning = 4 lager bröd.
Rör ihop leverpastej med créme fraiche, ca 1/2 burka creme fraiche per burk leverpastej.
Blanda ihop hackade ägg med hackad tomat, créme fraiche, majonnäs och smaksätt med örtsalt.
Bred på färskost och lägg tunna skivor skinka.
Översta lagret bröd och kanterna dekoreras med hjälp av créme fraiche eller färskost.
Goda fyllningar till lax/räkor:
Rör ihop t ex böcklingpastej eller laxpastej (finns på tub) med créme fraiche.
Blanda ihop hackade ägg med hackad tomat, créme fraiche, majonnäs och smaksätt med kaviar (typ Kalles).
Blanda tonfisk med lite lök (gräslök eller rödlök) och créme fraiche.
Översta lagret bröd och kanterna dekoreras med hjälp av créme fraiche eller färskost.
Hur mycket du behöver av varje beror på hur mycket bröd du använder. Portioner varierar efter hurdana gäster det är, ålder, kön m.m. Om man gör på landgångsbröd med fyra lager bröd, räcker varje sådan del till 2-3 vuxna.
Tänk på att smörgåstårtor blir godare om de får stå lite. Man kan med fördel göra den dagen innan och dekorera samma dag.
Lycka till!
/ Skånepräst