Min erfarenhet är att olika människor lär sig på olika sätt, vilket betyder att vi måste ha olika sätt att lära ut. För vissa tror jag att läroböcker är utmärkt, för andra kanske andra sätt att lära sig passar bättre, t ex muntlig information, ha en större mängd information att leta i. Därför tror jag att läroböcker kan vara bra.
Det finns också information som inte är så föränderlig, precis som Tuffen skriver. Min åsikt är dock att det finns"Icke-föränderlig" information även inom samhällskunskap som t ex politiska åskådningar. Det är klart att även dessa förändras, men när jag läste böcker om politisk filosofi i somras konstaterade jag att många av de åskådningar vi lutar oss mot idag bygger på ideér som är flera hundra år. Nu måste jag väl erkänna att jag inte har en aning om vad man lär sig i samhällskunskapen i skolan idag eftersom jag själv är nästan 40 och alla barn jag känner är under 10, så jag vet inte vad för information som skulle kunna finnas i sådan böcker idag.
Men precis som du säger TS så finns det ett problem i att böcker i samhällskunskap innehåller information som är föränderlig och därför blir gammal. Och böcker från 2003 känns ju inte precis modernt. Och det är ju lite lustigt att läraren inte påpekade dessa fel. Det har jag för mig att vi fick rätta när jag var liten om det fanns fel.