• Vanadis86

    Äggallergi?

    Hej!
    Min dotter fick för ett tag sedan nässelfeber med hemska utslag i hela ansiktet och lite grann på kroppen. Hennes bakgrund är astma och överkänslighet mot tomat, jordgubbar och smultron. Läkarna misstänker att denna reaktion kan ha kommit pga kokt ägg (som hon började äta dagligen några veckor innan utslagen kom). Hon klarar av att äta pannkakor och annat bakat med ägg i. Läkaren säger att vi ska utesluta kokt/stekt ägg men att hon kan fortsätta med det i bakning/pannkakor.
    Min fråga är: Vad är skillnaden på kokt/stekt ägg och när man använt det i något annat??


    (_¸.?*♥ 21/8 -05 ♥ 12/2 -09 ♥*?.,_)
  • Svar på tråden Äggallergi?
  • Allergiexperten

    Hej! Äter man ägg i ren form får man i sig mer proteiner än om man äter ägg som är blandat med mat eftersom då är ägget inte så koncentrerat. Det är mängden äggprotein din dotter får i sig som hon reagerar på. Hon klarar tydligen mindre mängder ägg men inte ägg i ren form. Jag tror (men är inte säker) att ägget innehåller samma mängd protein oavsett tillagningssätt.
    vänliga hälsningar Anitha

  • Vanadis86

    Tack så hemskt mycket för svaret!


    (_¸.?*♥ 21/8 -05 ♥ 12/2 -09 ♥*?.,_)
Svar på tråden Äggallergi?