• Kulla Gulla

    Månenens inverkan på födelsen

    Kommer med lite skrock här... (fast vem vet)...

    Under min förra graviditet sa en som gör horoskop till mig att mitt barn skulle födas vid fullmånen och då var det troligast att det skulle bli en pojke, eller så skulle det födas på dagen för nymånen (vilket det också gjorde, blev en flicka). Hon sa att barn oftast föds inom samma månfas som mamman är född i (jag är född dagen innan nymånen). Om hon bara hade tur eller om det ligger något i det hon säger vet jag inte.

    Jag har hört att det är vanligt att vattnet går vid fullmånen. Vad tror ni, föds det pojkar kring fullmånen och flickor kring nymånen eller blir det tvärtom om mamman är född kring fullmånen kanske... Ja, man kan ju alltid spekulera! För jag kan inget om sånt

    På: www.timeanddate.com/calendar/monthly.html kan man kolla hur månen är/var/blir och eftersom det känns som att jag skall få en pojke denna gång så hoppas jag att den föds vid fullmånen i mitten av januari

  • Svar på tråden Månenens inverkan på födelsen
  • VIXIE

    Det finns en bok som heter Månmagi(har tyvärr glömt författaren) där det står nåt om att barnen föds i samma månfas som de gjordes,har stämt på mina barn utom den första som jag blev igångsatt med. Mycket intressant bok sen verkar det stämma att det är mer vattenavgång vid fullmåne eller precis efter.
    Ska du göra tex banting,fasta,raka benen och såna grejer som du vill bli av med ska du göra det i avtagande måne,aromamassage,penningmagi!?,gör du i tilltagande måne.
    Gick på en månkurs för nåt år sen mycket inressant,det är en hel vetenskap i Österrike(tror jag det var) är de granar som är huggna på ett speciellt"måndatum" dyrare för de håller bättre!!
    Vixie

  • VIXIE

    Lori Reid heter hon som är författare till Månmagi!!
    Vixie

  • calle555

    VIXIE:

    Eftersom en graviditet är i snitt 280 dagar lång och tiden mellan två nymånar är 29,53 dygn så går det 9,48 måncykler på en graviditet. Min hypotes är därför att det är större sannolikhet att månfasen är den exakt motsatta vid födsel och befruktning än tvärtom.

  • VIXIE

    Calle555: Det kan vara så, det var ett tag sen jag läste boken och även ett tag sen mina barn föddes jag kan ha blandat i hop det .Men boken är ialla fall intressant och enligt de förlossningsavdelningar jag varit på har de haft mer vattenavgång vid fullmåne än annars,den sista jag var på hade en kalender där de prickade i hur många barn som föddes när och månfaserna var utsatta.
    Vixie

  • zmultronet

    Hmm,, tänker på hur månen reglerar Ebb och Flod,, Kroppen består ju av mkt vatten. Kan det vara ca 75-80%?
    Om månen kan reglera ebb o flod,, kan den inte påverka människans kropp då?
    Bara en tanke
    /Jenny

Svar på tråden Månenens inverkan på födelsen