• Hemi21

    Minska risken för celiaki

    hej,

    jag har en fråga, det  är så att jag har celikai och har haft sedan jag var 14 år. Nu har jag en dotter på 4 månader som jag ska börja ge smakportioner.. hur ska jag på bästa sätt introducera mat som innehåller gluten så att risken blir så liten som möjligt att hon blir intolerant ? Jag ammar och ger ersättning ungefär 50/50 nu.
    Har läst lite själv och det jag har hittat är att man ska introducera gluten medans man ammar.. kan jag ge mannagrynsgröt.. det är det med gluten som jag kommer på som är "lätt ätet"

    Tacksam för svar.

  • Svar på tråden Minska risken för celiaki
  • Allergiexperten

    Hej! Visst kan du börja med smakportion av mannagrynsgröt. Även lite bröd eller lite pasta kan försiktigt provas.
    Lycka till hälsar Anitha

Svar på tråden Minska risken för celiaki