Ingredienser för 8 pers
10 10 st passionsfrukter
300 300 g vit choklad
6 6 ägg, gula och vita separerade
300 300 g hallon
Gör så här
1. Dela chokladen i bitar och smält den i microvågsugnen, eller i vattenbad i en kastrull med kokande vatten. Ställ den smälta chokladen åt sidan och låt den svalna lite.
2. Vispa äggvitorna styva men vispa inte för länge. Rör försiktigt ner äggulorna i den avsvalnade chokladen, men försiktigt så att blandningen inte blir grynig. Dela passionsfrukten, gröp ur fruktkött och kärnor ner i chokladsmeten. Blanda.
3. Vänd ner den vispade äggvitan, börja med en mindre mängd som du blandar ordentligt med chokladsmeten innan du försiktigt vänder ner resten av äggvitan.
4. Lägg några hallon i botten av varje serveringsglas och häll moussen över så att glasen fylls. Låt glasen stå i kylen några timmar innan du serverar.