Gnutta: menar inte bränd mandel, rutorna är nåt helt annat! de kallas bara så eftersom de innehåller mandel och rosa karamellfärg. Rutorna består alltså av mald mandel bla...men det receptet hittade jag=)
det är nog svårare att få till rosa brända mandlar hemma, jag hittade detta recept på bloggen söta sakerdom blev goda men något sockrigare i konsistensen än den man köper, men du kan alltid pröva=)
100 g sötmandel
3½ dl socker
100 g glykos
1 ½ dl vatten
röd karamellfärg
Skålla mandeln och ta bort skalet. Torka ordentligt med papper eller handduk så att mandlarna blir helt torra. Koka samman vatten, socker och glykos i en tjockbottnad gryta. Koka i en fem, tio minuter tills sockerlagen klarar ett trådprov (Doppa fingrarna i kallt vatten och lägg en droppe av lagen mellan tummen och pekfingret. När man för isär fingrarna ska sockerlagen tråda sig). Färga lagen med karamellfärg och häll upp i en djup tallrik. Rör tills smeten kallnar och tjocknar en aning och rör därefter i mandlarna. När smeten börjar stelna, klicka ut mandlarna, inbakade i röd smet, på aluminiumfolie och låt dem stelna helt. Förvara torrt.