• Mysan1

    Varmluftsugn?!

    Hej!

    Vi ska investera i en ny ugn hem till oss. Jag är inte så påläst och kan inte så mycket om det där med varmluftsugnar...Undrar om jag kan få lite råd ;)

    Var är fördelarna?
    Finns det nackdelar?
    Vad ska man välja?

    Tacksam för all hjälp och råd =)

  • Svar på tråden Varmluftsugn?!
  • Frontline

    Fördelen är väl att du kan ha flera plåtar i åt gången, du får jämnare värme...
    Nackdel finns ingen


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Pia och Elna

    Är inte det standard nuförtiden?

  • Awezome

    Tycker absolut att ni skall välja en med varmluft eftersom du kan använda en varmluftsugn på traitionellt vis också. Om ni skall köpa en hel spis så kanske ni även skall fundera på om hällen skall vara induktion. En induktionshäll reagerar snabbare på temperatur höjningar och sänkningar och den kallnar mycket snabbare efter matlagning. Lycka till

  • Mysan1

    Tack för svar!

    Nej, det är inte standard där jag har kollat, finns ungefär lika många utan som med. Det kostar ungefär 1 500 kronor mer om man ska ha varmluftsugn...

    Men då är det värt det? =)

  • Awezome
    Mysan1 skrev 2010-10-11 08:33:23 följande:
    Tack för svar!

    Nej, det är inte standard där jag har kollat, finns ungefär lika många utan som med. Det kostar ungefär 1 500 kronor mer om man ska ha varmluftsugn...

    Men då är det värt det? =)
    Jag tycker absolut det. Ugnen blir snabbare varm, värmen fördelas i hela ugnen så att du kan tillaga mat på flera "våningar" samtidigt.
  • Mysan1
    Awezome skrev 2010-10-11 08:32:23 följande:
    Tycker absolut att ni skall välja en med varmluft eftersom du kan använda en varmluftsugn på traitionellt vis också. Om ni skall köpa en hel spis så kanske ni även skall fundera på om hällen skall vara induktion. En induktionshäll reagerar snabbare på temperatur höjningar och sänkningar och den kallnar mycket snabbare efter matlagning. Lycka till
    Tack för svar!

    Har haft sån ångest gällande induktion oxå =) Det kostar ju i alla fall 3000 extra om man vill ha det, frågan är om det är värt de?
    Jag vet ju att det är grymt och hade jag haft en STOR plånbok så hade jag inte tvekat, men nu har det avrit mycke på sistonde och med nytt hus och allt så är inte ekonomin som den borde/brukar
  • MissLillan

    Ja det är värt det! Om man bakar ex. Bullar kan man sätta in alla plåtar samtidigt eller om man gör typ gratäng med klyftpotatis så kan man ha det i samtidigt. Jag hade aldrig satt i en utan!

  • Pia och Elna

    Jag skulle säga att det är värt det med både varmluft och induktion om man lagar mycket mat eller bakar mycket. Som redan skrivet om varmluft så går det snabbare och du kan tillaga i flera våningar.

    Induktion värmer upp på en gång tex som gas det är ingen väntatid alls. En annan fördel är också att plattorna blir kalla lika snabbt. Du har därför aldrig varma plattor och eliminerar därför brännskderisken vid just plattorna. Det man ska veta är att induktion kräver speciella kokkärl så det är också en utgift. Vissa kokkärl man köper idag klarar induktion det har blivit mer standard och även gjutgärn klarar induktion men har du mycket gamla grytor och så blir det till att köpa nytt.

Svar på tråden Varmluftsugn?!