Hjälp med Ugnspannkaka!
Hur får jag min ungspannkaka tjockare??? Tycker att den är så tunn...
Hur får jag min ungspannkaka tjockare??? Tycker att den är så tunn...
Gör dubbel sats. Du kanske har en stor ugn :)
Mer smet, eller mindre form. Eller stiger den bara inte?
kan jag få någons recept på ugnapannkaka, är missnöjd med den vi använder :P
Ta minst två ägg mer än vad det står i i recpetet. Sen delar du gulor/vitor på alla ägg. Gulorna tar du i smeten medan du vispar vitorna till ett hårt skum som du sen vänder ner i smeten. Hjälper här hemma iaf.
här kommer ett bra recept
5 ägg
1liter mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
Vispa samman ägg och hälften av mjölken med mjölet blandat med salt och bakpulver. Tillsätt sedan resten av mjölken och häll sedan smeten i en långpanna, gärna med ett evighetssmörpapper i så släpper pannkakan lätt.
Har man varmluftsugn så sätt gärna på den en stund på slutet av gräddningstiden så blir den hög och fin.
Häll i bacon eller bär i botten på långpannan om du vill ha med smak.
Sätt in i ugn 225 grader i 20-25 minuter.,
den blir hög och fin...
Har inget...gör alltid på känn. Samma som till pannkakor, men eftersom jag gillar tunna pannkakor och smeten till dem är ganska tunn, så minskar jag lite på mjölken till ugnspannkaka.
Om jag höftar...
1 ägg per person
2 dl mjölk per person
1 dl mjöl per person
salt
(kardemumma)
Vispa äggen, blanda med 1/4 av mjölken och rör ner mjölet lite i taget tills alla klumpar är borta. Spä med resten av mjölken och krydda.
225 grader i ugnen i ca 25 minuter. Smeten ska nå ca 3-4 cm upp i formen och bli lite lägre än dubbla smethöjden
Bakpulver är lite fusk. Men högt blir det Man kan även låta smeten stå till sig en halvtimme i kylen så mjölet sväller lite.
Använder alltid smord glasform, förresten, för då ser man genom formen när pannkakan släppt från kanten och därmed är klar.
Oj tack för alla snabba svar!!! =) Jag ska prova det som ni skrivit med detsamma!
Även jag tackar för recepten! :D ska nog bli ugnspannkaka till middag ikväll :D
Jag gör alltid dubbel eller 1 ½ sats när det blir (fläsk)pannkaka till middag här hemma.. använder samma recept som till tunna pannkakor.
4 ägg
3dl mjöl
8dl mjölk, gärna standrard
lite salt
Rör ihop mjöl o salt.
Tillsätt hälften av mjölken o blanda till en smet, häll i resten av mjölen.
Tillsätt sedan ett ägg i taget o vispa emellan.
Lycka till!
kram