Skillnad på röd ocg grön currypasta?
undrar om det är skillnad smakmässigt?
undrar om det är skillnad smakmässigt?
röd är stark, grön är mildare... det är väl ungefär så jag upplever det iaf
Grön curry är gjord på grön chilifrukt, röd på röd chilifrukt. Så de skiljer i styrka och chilismak men annars verkar de vara lika, åtminstone Icas:
metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp
ok tack..tänkte göra tandoori marinad till kyckling..
får testa den gröna istället
...ska tillägga att på mitt favvohak här i Sverige är det den gröna curryn som är killerstark, den röda med cashew är mildare, så det varierar nog hur mycket paste de använder i rätterna också.
Grön currypasta är starkare medans den röda är mildare och lite mer aromatisk.
får se hur det smakar sen..blir nog starkt,känner t.om det starka på lukten när jag skulle blanda om..går väl knappt att äta