Mumsmums recept?
Undrar om det är nån som har det receptet? Har fått det hos nån släkting nån gång, som sa att det vr ganska enkelt att göra, men jag har helt tappat bort mig, nån som vet?
Undrar om det är nån som har det receptet? Har fått det hos nån släkting nån gång, som sa att det vr ganska enkelt att göra, men jag har helt tappat bort mig, nån som vet?
Mums mums
Ca 20 st
4,5 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
9 gelatinblad
1,5 dl kokhett vatten
Gör så här
Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Lägg ned gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. När de har blivit mjuka tar ni upp dem och rör ned dem i det kokheta vattnet. Tillsätt detta i sockerblandningen. Vispa blandningen med elvisp eller matberedare tills det blir en pösig smet, ca 30 minuter.
Blanda kokos och kakaopulver. Häll lite av blandningen i botten av en långpanna på ca 20 x 30 cm. Häll i smetenoch toppa med ett lager med kakao/kokosblandningen. Låt smeten stå kallt tills den stelnar.
Skär den i kuber i lämplig storlek och doppa snittytorna i resten av kakao/kokosblandningen. Lägg de färdiga mums mumsarna på bakplåtspapper och förvara dem svalt.
4 1/2 dl Strösocker
3/4 dl Florsocker
1 Äggvita
1 1/2 dl Vatten, kallt
1 1/2 msk Gelatinpulver
1 1/2 dl Vatten, kokhett
GARNERING KOKOS
5 dl Kokosflingor
1 msk Kakao
GARNERING MUMS MUMS
500 g Blockchoklad, Ljus
20 Smörgås-Rån
Beskrivning
Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en
skål.
Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till
sockerblandingen.
Vispa alltsammans med elvisp (ballong) i ca 30 MINUTER till en pösig
smet. Vispa med ganska hög hastighet, Hastighet 4 om den går mellan
1och 8.
Till KOKOS-mums; Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta
det om det är klimpigt. Häll lite av det på bottnen av en långpanna,
20x30 cm. Häll i smeten. Strö över ett lager strössel. Låt smeten stå
kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora. Doppa
snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta
runtom. Lägg kokos-mumsarna på galler eller bakplåtspapper. Förvara
dem svalt.
Till MUMS-MUMS; Kapa till smörgåsrånen till runda plattor, med hjälp
av en pepparkaksform. Spritsa ut smeten på plattorna, som en vriden
topp. Ställ dem i frysen en timme. Smält nu blockchokladen i
Mikrovågs ugn, eller i kastrul över ångbad. Doppa sedan toppen på
mums mumsen i chokladen, och ställ dem på tork. Förvara svalt.
De går utmärkt att frysas in.
Tackar tackar =)