Kan man frysa in en hel ost?
Om man fryser in en hel ost & sen tinar den.. blir den god då?
Om man fryser in en hel ost & sen tinar den.. blir den god då?
ja, vi brukar göra så.
Ibland kan den bli lite svårare att skiva, men lika god tycker jag att den är
När jag jobbade inom hemtjänsten så var det en äldre kvinna som brukade frysa in ost. Och hon är väldigt kräsen i mat.
Det får inte smaka konstigt för då äter hon inte. Med tanke på att hon tyckte det var lika gott efteråt så kan smaken inte försvinna så mkt...Kram K.
Ju mer smak/ lagrad en ost är desto grynigare blir den när man tar ut den. mao en hushållsost eller edamer går utmärk medan en kvibille chedar smular rejält. Jag brukar frysa alla ostar sedan får jag ju ta det som blir.
Visst går det att frysa ost.
Men tänk på att vissa ostsorter kan bli väldigt "gryniga" och svåra att skiva.
/Jessica24
Hur blir det med en Herrgård Mild? Blir den OK?
Tips från en charkuterist... som jag jobbade med. Har du en stor ost skär den i "veckobitar" alltså det som går åt under en vecka. Linda in i aluminiumfolie och lägg i fryspåse. När du tinar låter du den tina i kylskåpet i påsen till den är helt tinad.