• Kängu

    Någon gravid som ätit Prednisolon (cortison) el likn??

    Hej!
    Har ni lyckats bli gravida när ni ätit Prednisolon? Eller andra cortisonpreparat? Kan det försvåra att bli gravid? Förändra hormonerna?

    /K

  • Svar på tråden Någon gravid som ätit Prednisolon (cortison) el likn??
  • Anna39

    Jag tog det som en del i min behandling nu vid min sista behandling. Gravid blev jag iallafall och ännu är allt väl. Är i vecka 13-14.

    Anna

  • Kängu

    Hej!
    Tog du det för att lättare bli gravid? Vid ivf eller vanliga försök att bli gravid? Hur mycket åt du? Om du åt i vanlig cykel, märkte du nån skillnad på dina hormoner, ÄL eller mens (om du hann få nån )

    Jag äter 10mg per dag. Har haft upprepade mf och en läkare ville att jag skulle prova eftersom jag har autoimmuna sjukdomar och han tror att de påverkar....

    Lycka till med din graviditet!!

  • CB72

    menar en som ätit Prenisolon tabletterna,,men inte gravid blev jag för det
    Var lite för snabb att skicka iväg,,
    Som vanligt...

  • CB72

    TS- Anna 39,, är med i SIS liksom jag som jag skrev om till dig förut...
    Det där slutna forumet som har kontakt med den danska läkaren

  • Kängu

    CB72, tack för att du svarade ändå...

    lite orolig att det ska bli svårare att bli gravid, påverka hormonerna eftersom vi kör helt i naturlig cykel, om man gör ivf så kan man ju se till att hormonerna bli rätt ändå. Jag har liksom en känsla av denna cykeln, min första med prednisolon, att hormonerna är lägre, mindre sekret osv. Men jag vet ju inte, så jag ville höra om det fanns många som lyckats bli gravida med prednisolon.

    Skulle vilja prova Octagam (IvIg) sen, men tvivlar på att jag hittar nån som skriver ut det....i danmark får missfallspatienter det, eller får de betala själva?

  • CB72

    TS jag tror det är få som får/har Prednisolon här på FL.. Vi är bara några få stycken...
    Å, dom flesta av oss är medlemmar i SIS...

    Det fanns en tråd för ett tag sen om just detta.. För då var det en som skrev att man inte bör äta detta prepparat,, då man är gravid. För att det kan ge sånna biverkningar..
    Ska kolla om jag hittar inägget..

  • Kängu

    Hej igen

    Jag tänkte att det verkar finnas en del tjejer som äter det för olika inflammatoriska tarmsjukdomar, och de har kanske även ätit när de försökt bli gravida, men även de är ju inte så många, men fråga kan man ju.

    På SIS är det inte heller så stor aktivitet. Inte så många som ätit i en vanlig cykel tror jag. Men det är också därför jag efterlyste en lista där så att man kan kolla vad folk har för mediciner och försök.

    DrC säger att jag ska sluta när jag testar plus eller får mens, men DrB verkar anse att man ska äta längre.

  • CB72

    ska försöka komma in på min msn....

  • Kängu

    Hej!
    Var det en invit
    Men du verkar inte inloggad ännu.....

  • CB72

    NUUUUUUUUUUUUU,,, är jag inne

    Men blir så då den inte funkar...

  • pusselipuss

    äter cortison varje dag, 5 mg. är i vecka 19+4 och ska äta det hela graviditeten. har haft 2 mf. hade för hög nivå av antikroppar.

  • Snärtan

    Hej

    Här har du en till som ätit prednisolon innan, under och efter graviditet. Jag har sedan 1997 ätit prednisolon regelbundet, när jag blev gravid så fick jag minska mitt intag till 10 mg/dag och nu när jag ammar (min lilla kille föddes för en vecka sen) så äter jag 10 mg. Jag är ledgångsreumatiker och detta är den enda medicin jag kan äta under tiden som gravid och ammning som inte skall skada den lille enligt min reumatikerspecialist på Huddinge sjukhus.

  • Madja82

    här e en till! Äter Entocort, som är cortison i kapselform.. Har ätit dessa ett par år (o gör det fortfarande)
    Jag blev gravid 1a gången vi hade "mys"

  • Rosen3

    Ska oxå testa Prednisolon nu 10 mg från ägglossning, har dock fått tag i medicin på egen hand. Haft 5 missfall förut och inget barn, så trött att inte få bra hjälp. Utredning har visat höga antikroppar. Så något med immunförsvaret är det definitivt. 


    Testade 5 mg från plus förra gången men blev missfall ändå. Tror att det kan varit försent. Får de flesta missfallen vid vecka 5-6. Kemiska. 


    Så nu ska jag testa 10 mg från ägglossning. Vi har dock haft lite svårt att bli gravida emellanåt. Tror ni det kan gå fortfarande att bli gravida med medicinen? Har inte så många tabletter :(

Svar på tråden Någon gravid som ätit Prednisolon (cortison) el likn??