Min sambo är grym på sallader, jag lovar de hade platsat på vilken restaurang som helst.
Här är ett recept från honom.
romansallad i botten
ruccula
tomater, helst i olika färger
grillad, skalad paprika
rödlök i tunna skivor, hellre än hackad
pinjenötter och pumpafrön
Undvik kall majs och slanggurka, annars kan man stoppa i det mesta som man gillar.
Balansen är viktig, bättre med för mycket tomat och för lite romansallad, än tvärtom.
Om vill lyxa till det lite, kan man ha grillad/stekt halloumi, eller fetaost. Grillad kyckling eller annat kött kan man också ha i om man känner för det. Grön sparris passar också väldigt bra, men låt dem vara hela. Och vill man hetta till det så hackar man i lite feferoni.
Över alltihop så ska man ringla riktigt med god olivolja. Salt och peppar samt vitvinsvinäger.
Alternativt så kan man göra tomaten och löken som en vinegrett med olja, vinäger och salt innan och låta det stå och dra innan man häller i det.
It´s all about appearence, så lägg upp det snyggt!