• Latino

    Tips på goda sallader!

    Vi ska ha fest i helgen och tänkte bjuda på några olika sallader, tillsammans med bröd etc. Nu vill jag gärna ha lite inspiration från er Jag kan tänka mig det mesta; vegetariska, pasta, bulgur, skaldjur etc. Ja, ge mig helt enkelt era smarrigaste rescept! Tack!

  • Svar på tråden Tips på goda sallader!
  • Knasis

    Kycklingsallad

    Grillad kyckling
    Kokt ris
    Ananas
    Paprika
    Sallad
    Tomat
    Gurka
    Majs

  • Knasis

    VÄSTKUSTSALLAD

    Isbergssallad
    Gurka
    Tomat
    Räkor
    Krabba
    Ärtor
    Dill
    Kokt ägg

    Ett måste till är rostat bröd. Samt att gnida salladsskålen med vitlök innan man blandar ihop allt.

  • molly 81

    Kikärtssallad!

    I en stor skål blandar man citronsaft och olivolja.

    Häll på kikärtor(egenkokta eller från burk!)

    Halvera körsbärstomater, gärna i olika färger. Ner i skålen

    Hacka rödlök fint, likaså röd chili, utan kärnor. Blanda ner i skålen.

    Till sist river du över basilikablad. Rätt så mycket faktikst. Till fyra pers ska man ha en näve full!

    Blanda och ät!

    Så gott till grillat!

  • Latino

    Tack snälla för tipsen! Fler som vill tipsa?

  • molly 81

    Jamie oliver gör otroligt goda sallader. Om du nu har hans kokböcker vill säga! Men jag tror man kan få tag i hans recept på nätet. Googla hans namn!

  • skenet

    Cesarsallad med grillad kycklingfilé:

    Min favoritsallad alla gånger är den klassiska cesarsalladen - det finns ju många recept men här e en variant;

    Romansallad
    färsk timjan
    grillad marinerad kycklingfilé
    parmesanost (hel parmesan) som man river i flagor
    peppar från pepparkvarn
    flingsalt
    tomat/körsbärstomat
    svarta goda oliver

    Dressing
    majjonäs + riven parmesan + några finhackade sardeller -ev någon droppe tabasco + salt o peppar = mixa allt! Dressingen skall blandas ned bland romanbladen och ev tomaterna + parmesanosten - sedan lägger man på filén ,strör över örter, oliver, lite mer parmesan - salt o peppar...
    man kan även ha krutonger på + knaperstekt baccon som tillbehör..

    Hur enkelt och hur gott som helst!

  • jungfu

    Gör en salsa till salladerna; det blir saftigt och jättegott!

    Hacka:
    Tomater
    gurka
    rödlök
    röd peppar
    1 kruka koriander
    +
    lime / citron
    salt & peppar
    lite honung

  • de blir en flicka

    couscous sallad

    koka enligt förpackningen med olja o salt

    till 2p gör jag följande:
    1 tomat
    liten bit gurka
    fetaost (massa)
    paprika
    1/2 påse bladspenat       tärna allt i små bitar
    2-3 vårlökar

    citrusdressing:
    1lime riv skalet o pressa ur saften
    2msk olja
    salt o peppar

    blanda allt, super gott till grillat eller bara en bit bröd!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Chella vårt under!
  • AngelicaF

    Ingredienser
    4 port
    1 burk vita eller svarta
    bönor, ca 400 g
    1 färsk lök
    2 msk rapsolja
    1 tsk fransk senap
    2 krm salt
    1 krm svartpeppar
    1 liter blandad
    grönsallad
    3 tomater
    2 1/2 dl Arla Köket kall sås vitlök & gräslök
    Gör så här
    Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken tunt. Blanda olja, senap, salt och peppar i en skål och rör ner bönor och lök. Låt marinera ca 10 min. Riv salladen och skär tomaterna i bitar. Blanda ner i skålen. Häll upp salladen på ett stort fat. Strö gärna över rostade nötter, mandel eller frön. Tips! Salladen blir extra krispig om du sköljer och lägger den i kylen några timmar i en plastpåse.

    Ingredienser
    4 port
    ca 1 liter salladsblad av olika sorter
    1 rödlök
    1/2 dl hackade valnötskärnor eller solrosfrön

    Dressing:

    2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
    1 msk senap
    1 msk pressad citronsaft
    1/2 tsk strösocker
    1/2 tsk salt
    1/2 tsk krm kajennpeppar
    ev 1 msk sherry

    Gör så här
    Skölj salladen i iskallt vatten. Låt den rinna av väl. Bryt salladsbladen i bitar i en stor skål. Skala och skiva löken. Blanda ner lök och valnötskärnor i salladen. Blanda ihop dressingen och droppa lite av den över salladen. Servera resten av dressingen till.

  • TANKGIRL

    vattenmelon i lagom kuber
    Rucculasallad
    fetaost
    rödlök som jag haft antingen i en pressadcitron eller lime
    tro det eller ej men godare finns inte.
    kryddig sallad, salt ost, söt melon och syrlig dressing
    MMmmmmmm bäst till grillat eller bara som den är

  • MajaMaria79

    Min sambo är grym på sallader, jag lovar de hade platsat på vilken restaurang som helst.
    Här är ett recept från honom.

    romansallad i botten
    ruccula
    tomater, helst i olika färger
    grillad, skalad paprika
    rödlök i tunna skivor, hellre än hackad
    pinjenötter och pumpafrön

    Undvik kall majs och slanggurka, annars kan man stoppa i det mesta som man gillar.
    Balansen är viktig, bättre med för mycket tomat och för lite romansallad, än tvärtom.

    Om vill lyxa till det lite, kan man ha grillad/stekt halloumi, eller fetaost. Grillad kyckling eller annat kött kan man också ha i om man känner för det. Grön sparris passar också väldigt bra, men låt dem vara hela. Och vill man hetta till det så hackar man i lite feferoni.

    Över alltihop så ska man ringla riktigt med god olivolja. Salt och peppar samt vitvinsvinäger.
    Alternativt så kan man göra tomaten och löken som en vinegrett med olja, vinäger och salt innan och låta det stå och dra innan man häller i det.

    It´s all about appearence, så lägg upp det snyggt!

  • JennySwe

    Kyckling fileer i strimlor (stekt m salt o peppar räcker)
    Pumpa som ugnsrostats i bitar med salt, peppar, vitlök, mald ingefära, mald kanel, mald koriander, paprika pulver
    feta ost
    rödlök
    spenatblad
    valnötter
    dressing (gjord på olja, balsam, honung el farinscoker, senap, salt, peppar)

    jättegott!

Svar på tråden Tips på goda sallader!