Recept på god sås till kyckling???
Nån som kan bidra med nått gott recept? Spelar ingen roll om såsen är krånglig att göra.
Kanske nån god med koriander?
Nån som kan bidra med nått gott recept? Spelar ingen roll om såsen är krånglig att göra.
Kanske nån god med koriander?
åååh fetaostsås!!
Mosa fetaost och blanda med valfritt "klägg" (fil, matlagningsyoghurt, creme fraiche, gräddfil) och salta!
Sen behöver du inget mer!
Det lät gott o annorlunda! Måste testa det.
Nån mer?
TA spadet från kycklingen och sila den,blanda i kycklingfont + matlagningsgrädde....jättegott!
Koka upp och red den så den blir rätt i tjocklek också...
Enkelt.. kall sweet chili sås från Knorr.. blanda påsen med creme fraiche..
jag har en kall sås som du måste testa!
1 burk crem fesch
1,5 dl felix starka chilisås
1 halv gul lök
2 vitlöksklyftor
hacka löken smått närdu blandar ner den och pressa vitlöken! låt stå i kylen några timmar! Den passar till allt chips kyckling blanda ner 1 dc grädde i äå du kan använda den i gratenger!
Vi kor pa Knorrs Thaisas...mmm
Eller gör en god tzatsiki.
Grekisk yoghurt (eller creme fraiche, matyoghurt eller vad du har som är kladdigt)
Riven gurka (väl urkramad)
Massor av vitlök
salt, svartpeppar, lite olivolja
VOILA!!! Mumsigt med kyckling och klyftpotatis samt tomatsallad.
Tack för alla tips! Låter som det blir mycket kyckling nu framöver
Tar gärna emot fler!!
Jag brukar göra kyckling och ris och tzatziki (som i receptet ovan) och sedan göra en jättegod tomatsallad till, tomatsalladen skall skäras i små små bitar så den fungerar i princip som sås också.
Supergod tomatsallad:
4-5 tomater - finskurna
1 gul lök - finskuren
Blanda Olivolja, vitlök, salt, peppar, cayenne och kanske lite italiensk kryddblandning till en dressing.
Rör ner dressingen i tomathacket och blanda ner ungefär en halv till en deciliter hackad färsk koriander.
Det blir JÄTTEGOTT!
Gillar man inte koriander så brukar jag ersätta koriandern med färsk basilika och tärningar av fetaost.
Antingen en klassisk tzatsiki med knaperstekta baconbitar i , eller citron o lime sås.Kelda mild citron på tetrapac,valfri grädde,färsk lime,färsk citron men det funkar med flaskcitron också sen lite citronpeppar,salt.Gukka ihop kelda och grädde smaka av med limen citronen,pepparn och saltet.Låt puttra en stund strö på med persilja.Mummsigtfullibibblan!!
Något som är väldigt gott är:
Soltorkade tomater i vitlöks- & örtmarinad (finns i delikatessdisken)
Matlagningsgrädde
Salt & Peppar (efter smak)
Strimla tomaterna (utan marinaden) i små bitar, fräs upp i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädden och krydda. Koka upp. SMASKIGT!!!
Marinaden går alldeles utmärkt till att marinera kött i........ så släng inte den!!!
En enkel sås som är god och går att förbereda
Örtagårdssås
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g Philadelphia ost
2 st buljongtärningar Knorr Örtagården Persilja & Vitlök
Värm alltsammans och lägga i kyckling att putra med ett par minuter.
Creme bonjour Cuisine!! Den med gräslök och chalottenlök piffar jag upp med hackad gräslök (Findus frysta), minifraiche och soya.
Den gula och röda (minns inte exakt vad de heter) piffar jag upp med stekt lök, burksvamp, minifraiche och soya!
Köp färdig creme bonjour med vitlök och örter. Vill du kan du blanda med en vanlig creme fraiche.
Alltså jag tycker en riktig kycklingsås slår det mesta
Jag gör normalt sett en pensling till kycklingen på en skvätt olivolja och kryddor. När den är klar gör jag såsen enligt nedan:
250 ml vatten
Hälften av kycklingspadet, silat
salt & vitpeppar
4 tsk socker alt en klick gelé
en skvätt soya
en skvätt matlagningsgrädde
Lite maizena för konsistensen
Koka upp, smaka av...
Om du haft i tex matlagningssherry i kycklingen alt penslat med det, kan du skvätta i lite extra i såsen, blir kanongott.
Om man penslat med senapsblandning, klicka i lite extra osv.
Senapen gör att ytan blir lite extra krispig.
Apelisinkyckling är också kanongott!
Vi äter kyckling varje söndag, man kan variera det så otroligt mkt
Mums!!!!
//Mama Bean
Kyckling i sås kanske går lika bra?! Iaf denna är supergod!!
1 kg kycklingfile (går med fläskfile oxå)
2 dl Mango chutney
1 burk creme fraiche (brukar ta lätt)
3 dl matlagningsgrädde ( eller riktig grädde om man vill svulla)
4 msk chilisås
3 tsk curry
2 tsk paprikapulver
Stek kycklingen i ugnen först, dela i mindre bitar lägg i ugnsform, häll såsen över. Strö över lite riven ost och eventuellt cocos om man tycker att det är gott. In i ugnen i cirka 20 min 200 grader. Servera med potatis, ris eller pasta. MUMS!
Vad gott allt låter, och kyckling kan man ju variera i det oändliga.
Dessutom är det nyttigt!