• Gummsesnuffsan

    Ska man behöva skämmas för sina inköp?

    Alltså jag blir galen på alla människor som himlar med ögonen och tycker att jag är hysterisk som redan inhandlat allt till min bebis. "Men ungen är ju inte född ännu, tänk om det händer nåt" o.s.v.
    Jag är just nu väldigt glad över att jag hann klart de flesta inköp redan innan vecka 25, för just nu känner jag ingen lust alls att boa. (Är i vecka 34)

    Varför ska man inte kunna göra detta? Jag har en positiv inställning till det mesta och jag tror och hoppas att allt kommer att gå bra med lilla bebisen. Då känns det så himla tråkigt när folk kommer med sina " men tänk om nåt händer".

  • Svar på tråden Ska man behöva skämmas för sina inköp?
  • Little M
    Jag tycker att de är bra att dela upp köpen, så de inte blir så dyrt sen..
    Tänk om man ska köpa allt när bebisen är född...

    vad ska den då ha på sig t ex mm

    och va dyrt de blir om allt ska handlas samtidigt
  • fru skoglund

    ja, varför skulle man inte kunna det? om nu nåt skulle hända är väl det minsta problemet att huset är fullt av bebissaker.

  • Angelflikkan

    vi har sagt att vi kommer börja handla till bebisen (är nu i v. 17) efter jul.
    dels för att vi nästa vecka ska på UL (vill se att bebisen mår bra) och dels att vi vill ha hela tråååkiga vintern att handla på..

    så vi kommer shoppa loss från v.20 typ..

    och klart allt går bra med våra bebisar!!!!!!

  • Little M
    Jag var tvugen att handla ett litet plagg efter första Vul jag var på..
    Bara för att jag var så glad att de såg bra ut denna gång

    Sen har jag fått en del kläder från arbetskompisar o så!
  • Kamikazee

    Jag har också funderat på den inställningen - den dagen jag föder vill jag ju att allt ska finnas hemma - inte sjutton vill jag ge mig ut med en nyfödd för att köpa skötbort, vagn, säng, kläder etc. Nä, när BF närmar sig ska det vara klart!

  • Lia och bäbisen

    Jag blir med så trött på människor som tycker att de har rätt för att de inte handlar något förren veckan innan BF typ. De får gärna göra det om de vill, men låt då mig handla när jag vill! Är bara i v 17, så vi har inte handlat en massa än, några tavlor till rummet, lite kläder, något par skor...men vi tittar heeeeela tiden på sängar o vagnar o grejer o kommer köpa så fort vi hittar de rätta grejerna! Det är ju roligt att få köpa till sin lill*, plus att OM det skulle hända något så blir jag ju inte mer ledsen för att jag har handlat saker, det känns nog rätt orelevant just då... Så gläds åt dina inköp, det är ju mysigt att titta på i väntan... kram!!

  • Thinariel

    Det är gamal skrock det här att man inte ska köpa saker tidigt i graviditeten till bebben. Tänk om inte allt går bra? Min mamma har suckat lite över mina tidiga inköp men jag tror att om det skiter sig så är inte det största problemet att man handlade grejer i förväg.

  • krakel

    nu kommer moraltanten in hehe

    jag ville inte heller köpa nått först då jag fick veta jag va gravid. våga lixom inte...vänta fram till v 32 då jag handla första gången....

    men nu va det så att tyvärr så dog min lilla pojke och vi fick aldrig användning av det jag köpt...men vil skulle ju försöka igen!!!!!

    så när jag blev gravid med lillasyster så hade jag först intalat mig att nej skulle inget handla... men så sa en annan änglamamma till mig att du gör som du känner är bäst men jag handlade innann då jag ville att även detta barn skulle va välkommet och inte bara va en hemsk och läskig graviditet sååå när vi vart på stor UL då började jag shoppa loss...

    kan idag inte fatta hur jag första gången trode att jag överhuvetaget skulle palla å och shoppa med bebis??? he he

    Vill nu inte ni ska bli rädda eller stötta av min historia...

    vill bara säga att handla så mycket ni vill till bebben det händer inte mindre bara för att ni vänta och ska bebben åka hen naken fråm BB ??? och ska ni bära h*n hem bara för att man "inte bör" handla..

    nej shoppa på!!!!!

  • Snäckan05

    Vi tittade ut vad vi ville ha och sen handlade vi en hel del när de satte ner priset. Visserligen hade vi varken skötbord el vagn hemma när dottern kom och sängen stod fortfarande i kartongen men det var bara för hon tittade ut tidigare än vad jag räknat med .

  • Susiepie

    Jag har handlat hela graviditeten :) Är nu i v 35 och har handlat alldeles för mkt det är jag medveten om och får höra mkt heheh :)
    Men jag älskar att handla och händer det något med barnet så kommer vi ju försöka igen :) Någongång ska jag ju ha barn på ett eller annat sätt!

    Så jag tycker man ska göra som man känner inget rätt eller fel !

Svar på tråden Ska man behöva skämmas för sina inköp?