• Little

    Glasyr utan kakao och florsocker?

    Skulle göra kärleksmums och märkte såklart i slutet att florsockret va slut och kakaon räckte bara till själva kakan, nån som har ett förslag på nån sorts glasyr eller nått att lägga på som inte innehåller kakao och florsocker.

  • Svar på tråden Glasyr utan kakao och florsocker?
  • AnnaK

    Glasyr:
    2 dl vispgrädde
    2 dl socker
    2 msk sirap
    100 gr mörk blockchoklad
    100 gr smör
    Glasyr;
    Koka allt utom smör i en kastrull till det tjocknat, ca: 15-20min. Blanda ner smöret. Bred såsen över den kalla kakan. Låt svalna helt. Skär i rutor och förvara i kylen eller frysen.

  • AnnaK

    Glasyr:
    2 dl vispgrädde
    1.75 dl socker
    0.5 dl ljus sirap

    Rör ihop och låt småkoka i en halvtimme tills det blir kola. Häll över
    och låt svalna.

  • AnnaK

    Glasyr:
    150 g mintchokladkakor, t.ex After Eight

  • AnnaK

    Ingredienser glasyr
    150 g mörk blockchoklad
    2 msk smör

  • AnnaK

    Glasyr

    200 g margarin
    2 1/2 dl socker
    2 st äggulor
    6 tsk vaniljsocker (tillsätts efter glasyren är klar)
    kokos
    Rör med trä eller plastbestick. Använd aluminium- eller teflonpanna (rostfri bränner vid lätt, åtminstone för mig).

    Smält margarinet, rör ner sockret och sedan äggulorna. Sjud till en tjockflytande smet, ca 10 minuter.

    Tillsätt vaniljsocker när glasyren är klar. Bred ut.

    Strö kokos över.

  • AnnaK

    Glasyr:
    1 stick smör (¼ lb)
    ½ cup socker
    2 msk mjöl
    2 msk mjölk
    1 cup flagad mandel

    Glasyr

    Smält smöret i liten kastrull.
    Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda upp under omrörning. Låt det inte koka!
    Dra av från värmen.

    När kakan gräddats bred ut den varma glasyren över kakan och sätt in den i ugnen som sätts på "broil".
    Kakan är färdig när den är gyllenbrun

Svar på tråden Glasyr utan kakao och florsocker?