Fransyska???
Jag har en bit fransyska. Vad ska jag göra med den? Förutom kalops.
Vill ha lite nya tips och ideér!!
Jag har en bit fransyska. Vad ska jag göra med den? Förutom kalops.
Vill ha lite nya tips och ideér!!
jag gjorde en tråd om det för några dagar sen, åt det igår. vi skivade den som vanliga biffar och stekte som vanligt och hade klyftpotatis och bearnaisesås till.
annars kan man ju göra vanlig stek i ugnen, eller helstekt i stekpannan. jätteenkelt, men det tar ju en stund..
Fondue kan man göra med fransyska
Skär den i tärningar (1x1 cm) och bryn dem. Låt hackad lök steka med i slutet på svag värme. Krydda med salt, vit- och svartpeppar. Häll över i en gryta tillsammans med sky. Några droppar soya och en massa ketchup (hur mycket beror på mängden vatten och hur stor köttbiten är). Koka i 1-2 timmar och smaksätt ev med lagerblad.
Serveras med spagetti.
En saftig stek kanske?!
tack för tipsen..
Kokar först hela fransyskan tills den blir mör, skär den sedan i mindre bitar och steker den och äter med potatis och sås.
Burgundisk gryta, finns ett gott recept i Ica buffe
Jag utgår från att TS inte har kvar fransyskan nu 17 år senare.
Jag utgår från att TS inte har kvar fransyskan nu 17 år senare.