• Lilla Prussiluskan

    Gelatinblad vs gelatinpulver?

    Jag har ett recept där man ska använda 2st gelatinblad och min fundering är hur mycket gelatinpulver detta motsvarar?

    Nån som vet?

  • Svar på tråden Gelatinblad vs gelatinpulver?
  • bomull

    På den sorten jag har så står det att 1 tsk = 5 ml gelatinpulver motsvarar 2 blad gelatin.

  • Chutzpah

    Kom ihåag att gelatin är kött, och allt gelatin i Sverige innehåller gris. (ifall du har gäster som inte äter sådant).

  • Lilla Prussiluskan

    Kan man använda något annant än animaliskt gelatin?

  • lata kocken Johanna

    det beror på vad du ska göra

    till gelé på tex en tårta är gelesocker toppenbra (färdigblandat pektin socker och ev syra)

    agar agar är algbaserat och gelatinliknande

    pektin funkar i frukt och bär jag gillar den på flaska som ofta heter certo

Svar på tråden Gelatinblad vs gelatinpulver?