Gelatinblad vs gelatinpulver?
Jag har ett recept där man ska använda 2st gelatinblad och min fundering är hur mycket gelatinpulver detta motsvarar?
Nån som vet?
Jag har ett recept där man ska använda 2st gelatinblad och min fundering är hur mycket gelatinpulver detta motsvarar?
Nån som vet?
På den sorten jag har så står det att 1 tsk = 5 ml gelatinpulver motsvarar 2 blad gelatin.
Åh tack!!!
Kom ihåag att gelatin är kött, och allt gelatin i Sverige innehåller gris. (ifall du har gäster som inte äter sådant).
Kan man använda något annant än animaliskt gelatin?
det beror på vad du ska göra
till gelé på tex en tårta är gelesocker toppenbra (färdigblandat pektin socker och ev syra)
agar agar är algbaserat och gelatinliknande
pektin funkar i frukt och bär jag gillar den på flaska som ofta heter certo