Gratis aktiviteter för hela familjen i höst – sparexpertens bästa tips 

Med hösten kommer mörkret och kylan och det kan kännas svårare att hitta på roliga saker med barnen. Familjeliv har tagit hjälp av sparexperten Madelen Larsson som driver Instagram-kontot Miljonmålet, som delar med sig av gratis aktiviteter som passar perfekt för hela familjen. 

När hösten smyger sig på och dagarna blir mörkare, kortare och blötare, kan det vara svårt att komma på roliga höstaktiviteter för att hålla barnen sysselsatta och stimulerade. 

När löven ändrar färg och temperaturen sjunker kan det vara frestande att stanna inomhus, men det finns massor av roliga och prisvärda aktiviteter att göra tillsammans med barnen även under denna årstid. 

Läs mer: Barnvänliga resmål: Utflykter för hela familjen

Sparexpertens tips på gratis höstaktiviteter 

Familjeliv har pratat med sparexperten Madelen Larsson, som driver det populära Instagram-kontot ”Miljonmålet”, för att ta del av Madelen Larssons bästa tips på aktiviteter som passar familjen – men som inte kostar skjortan. 

– Undersöka vad biblioteken har för gratisaktiviteter och delta i det kommunerna anordnar. Oftast finns det en hel del att delta i om man undersöker! Åka till 4H gårdar, gå på museum, göra utflykter till skogen eller naturreservat, besöka grottor eller det som finns i ditt närområde, säger Madelen Larsson. 

Hon fortsätter: 

– Fritidsbanken lånar ut fritidsutrustning gratis och det går att tälta även på hösten, allmänna åkningen i skidskohallarna, vandra i vacker natur och anpassa utifrån barnens ålder. Men lek också, lek restaurang hemma, anordna eget spa, hemmabio med biljetter och kiosk mm.

Läs mer: Höstaktiviteter för barn – både inomhus och utomhus

Madelen Larssons Instagram Miljonmålet har över 40 000 följare.

Andra saker att göra med barnen under hösten

Andra tips på aktiviteter som passar hösten kan vara: 

  • Göra eget slime
  • Måla med vattenfärg 
  • Pyssla med höstlöv och annat från naturen
  • Grilla korv i skogen 
  • Besök ett museum 
  • Besök en höstmarknad 

Läs mer: Höstpyssel för barn – 10 saker att göra med hela familjen