Christina Schollin avslöjar skönhetsoperationen: "Ville ha"

Christina Schollin har stått i rampljuset sedan 1956 då hon började som skådespelerska. Under åren har hon både fått beröm för sin talang och sin skönhet. Nu avslöjar Christina en sak som hon förändrat med sitt utseende.

Christina Schollin berättar om ingreppet.

Christina Schollin, 86, är en av Sveriges mest folkkära profiler.

Under sin karriär har hon skådespelat i filmer som "Fanny och Alexander" och "Song of Norway". 1967 vann Christina en guldbagge för sin insats i filmen "Ormen". Filmen visades bland annat på biografer i London.

Under de senaste åren har svenska reality-fans dessutom fått se Christina i "Wahlgrens värld", som mamma till Pernilla Wahlgren, 56. 

MISSA INTE: Christina Schollins sjukdom, syskon och så mycket tjänar hon

Christina Schollin hyllad för sin skönhet

Trots att Chrstina är en mycket begåvad skådespelerska, har hon under åren också fått uppmärksamhet för sitt utseende. I hennes äldre filmer låg fokuset främst på bilden av henne som en vacker, blond flicka.

För Dagens Nyheter berättar Christina hur det kändes att behöva leva upp till den rollen.

– Jag ville inte bara vara en lättklädd sommarflicka som sprang omkring på klipphällar i skärgården. Jag ville gärna vara seriös också, och jag spelade ju seriösa roller. Jag var ju predestinerad att vara alla killars stora kärlek. Jag var ett slags inkarnation av den svenska drömflickan.

Christina Schollin 1969.

MISSA INTE: Oblyga detaljen i Christina Schollins hem: "Klart det är min"

Christina Schollin avslöjar skönhetsoperation

En naturlig konsekvens av uppmärksamheten är att många diskuterat vilka metoder Christina tagit till för att bevara sin skönhet. 

För Dagens Nyheter berättar Christina att många tror att hon gjort massor av skönhetsingrepp, men det stämmer faktiskt inte.

– Det är många som tror det. Men jag har varit väldigt mån om att vårda mitt ansikte med bra preparat. 

Det finns nämligen bara ett ingrepp som Christina gjort under åren.

– En enda sak har jag gjort, det var i 50-årsåldern när jag opererade mina ögonlock, för de stängde min blick. Och det var inte bra för yrkets skull. Men jag ville ha mina skrattrynkor kvar, och aldrig att jag skulle låta någon sätta kniven i mig eller att jag skulle använda botox, säger hon till tidningen. 

MISSA INTEPernilla Wahlgrens ord till Christian – inför bröllopet: "Skita i allt"

LÄS MER:

Casper Janebrink visar upp mysiga bilden med Therese: "Min älskling"