Så mycket tjänar Irma Lehtosalo nu
Så mycket tjänar Irma Lehtosalo nu - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg, Magnus Lejhall/TT

Irma Lehtosalos nya lön – så mycket har den höjts på ett år

Irma Lehtosalo blev en stor tv-profil 2023 och hennes stora kändisskap har givit henne rejält klirr i kassan. På bara ett år har hennes lön ökat med flera hundra tusen.


2023 fick Sverige en ny stjärna. Det var ingen mindre än Irma Lehtosalo, 69, som fångade svenska folkets hjärtan när hon över en natt blev en folkkär tv-profil. 

Det var genom tv-serien ”Marko och Irma” där tittarna fått följa artisten Marko "Markoolio" Lehtosalos, 49, resa att bygga ett hus till sin mamma Irma, som uppmärksamheten kring duon blev enorm. Det var specifikt Irma som tittarna fastnade för, hennes härliga personlighet och roliga, lite knäppa uttryck gjorde stor succé. 

På sociala medier har kärleken till Irma strömmat in och hon har bland annat visat upp fanbrev hon fått hem efter sin medverkan i tv. Hon har även fått ett ofantligt stöd efter att hon öppet och ärligt delat med sig av sina tidigare missbruksproblem och den tuffa tiden under barnens uppväxt. 

Läs mer: Markoolios syster räddade livet på Irma Lehtosalo: "Det var hemskt"

I det sista avsnittet av seriens andra säsong uttrycker Irma sin tacksamhet till sin son Marko och allt han gjort för henne med husbygget. 

– Utan honom hade det aldrig blivit så här. Jag är så glad att alla mina barn har förlåtit mig. Man kan börja om, jag kan försöka vara den mamman de behövde när de var små, säger Irma. 

Och Marko menar att han förstår hur mycket hans hjälp betytt för sin mamma. 

– Vi pratar inte supermycket känslor. Men jag förstår hur tacksam hon är, berättar Marko i synk. 

Vann kristall 2023

Samma år som första säsongen av ”Marko och Irma” hade premiär kammade duon hem pris i kategorin Årets realityprogram på den prestigefulla Kristallengalan. 

Foto: Christine Olsson/TT

Så mycket får Irma Lehtosalo i pension

Innan Marko bestämde sig för att göra ett tv-program med sin mamma gjorde henne till en kändis, har Irma jobbat inom äldrevården och som städare. Yrken som inte direkt är kända för att ge ett rejält klirr i kassan. 

Till Aftonbladet har Irma tidigare berättat att pensionen är skral, men att hon får lite mer pengar efter tv-succén. 

– Pengar kommer och pengar går. Det är inte billigt att bo i hus med värme, vatten och avlopp. Men jag har lite mer pengar nu och kan köpa saker till barnbarnen och det känns viktigt. Jag får bara lite över 9 000 kronor i pension. 

Irma och Marko Lehtosalo på Kristallen 2024. Foto: Magnus Lejhall/TT

Så mycket har Irmas lön ökat på ett år

Irma Lehtosalo är involverad i bolaget ”Färjholmen Holding AB” som enligt Alla Bolag inkluderar flera varumärken.  Bolaget bedriver artistverksamhet, produktion av musik och underhållning samt konsultation inom artist- och underhållningsbranschen och därmed förenlig verksamhet. 

Enligt uppgifter från Skatteverket, som Familjeliv tagit del av hade Irma Lehtosalo en fastställd förvärvsinkomst på 160 700 kronor under 2022. Men på bara ett år har det hänt en hel del på Irmas bankkonto. Hennes fastställda förvärvsinkomst under 2023 landade på hela 564 100 kronor. 

Fördelat på årets 12 månader ger det henne en månadslön på 47 000 kronor. Det är en stor skillnad från hennes skrala pension. 

Även bolaget ”Färjholmen Holding AB” har ökat sin omsättning, under 2023 uppgick den till 8 446 000 kronor, vilket är en fördubbling jämfört med året innan. Tillgångarna i bolaget uppmättes till 13 015 000 kronor. 

Missa inte:

Allt om Benjamin Dousa: Familj, lön och Företagarna

Allt om Mauri Hermundsson: Längd, flickvän och medverkan i "Bäst i test"

/
/
stats