Markoolio har varit singel sedan uppbrottet från Jessica 2020.
Markoolio har varit singel sedan uppbrottet från Jessica 2020. - Foto: Foto: TV4

Markoolios beslut: Vägrar bo med en kvinna igen – löftet till barnen

Marko Lehtosalo har varit singel efter skilsmässan 2020. Nu berättar han varför han vägrar bli sambo igen.


Sedan Marko Lehtosalo, 49, blev "Markoolio" med hela svenska folket i slutet på 90-talet, har han valt att inte prata öppet om privatlivet. Men på senare år har han pratat mer och mer om sin tuffa uppväxt som kantades av våld och alkohol. 

Inte minst har han delat med sig i realityserien ”Marko och Irma” som han gör tillsammans med sin mamma, Irma Lehtosalo

Marko har tre barn tillsammans med ex-frun Jessica Westergård: döttrarna Moa och Majken samt sonen Melker.

Foto: Sigge Klemetz - 2017-06-04 Nyinvigning Exploria nöjescenter Pictured: Marko Markoolio Lehtosalo och Jessica Westergård Lehtosalo med barnen Melker och Majken Copyright Sigge Klemetz / Stella Pictures

Marko om att vara singel 

När Marko gästade ”Hellenius hörna” under våren 2023 berättar han mer detaljer om livet idag och programledaren David Hellenius frågar hur Marko Lehtosalo upplever livet som ”singelpappa”. 

– Jag trivs med att vara singel, förklarade han då. 

Han tillägger att hans relationsstatus dock kan bero på att han blivit avstängd från dejtingappen Tinder och att det är oklart varför. Men oavsett dejtingapp, så är han inte den som skriver till någon i första taget, menar Marko själv.

– Jag är skiträdd, säger han och förklarar sedan att han är lite för upptagen för en relation just nu:

– Jag pallar inte nu. Jag har inte tid.

Markos löfte till barnen  

Marko har en god relation till exfrun Jessica och sedan skilsmässan 2020, har Marko inte uppgivit att han träffat någon nu. Han har även sagt att han i dagsläget inte sugen på att bo med någon ny kvinna. Han har dessutom en överenskommelse med sina barn. 

– Kanske skulle det bli som särbo i så fall, men jag tror att jag är för svår att leva med. Jag har för mycket ångest. Jag har dessutom sagt till mina barn att så länge de bor hemma kommer det inte flytta in någon ny kvinna i detta hus, har Marko berättat för Hemmets journal.

– Jag känner en enorm kärlek och stolthet över mina barn. Som pappa är jag rolig, men lite pinsam. Den äldsta har börjat komma upp i den där åldern då man skäms lite för sina föräldrar. 

/
/
stats