Mia Skäringer: "Solsidan", barnen och framgångsrika karriären

Mia Skäringer är en svensk skådespelare som är aktuell med podcasten "Skäringer och Nessvold" som hon driver tillsammans med Hampus Nessvold. Här kan du läsa mer om hennes karriär, partner och medverkande i "Solsidan".

Mia Skäringer är aktuell med turne tillsammans ,ed Hampus Nessvold.

Mia Skäringers karriär

Maria Elisabeth "Mia" Skäringer Lázár är en svensk skådespelare, manusförfattare och komiker. Skäringers karriär började i TV-branschen på ZTV som programledare för "Sanning och konsekvens". 

Hennes väg in i komedivärlden tog form när hon 1997 blev ståuppkomiker och medverkade i radioprogrammet "Bossa Nova" på Sveriges Radio P3. Det var där hon träffade Klara Zimmergren, vilket blev starten på ett långvarigt samarbete.

Tillsammans med Zimmergren gjorde Skäringer radioprogrammen "Frank" och "Sommarsalva" och senare "Roll on", vilket ledde till TV-programmet "Mia och Klara" på SVT1 som hade premiär 2007 och blev en stor framgång. För "Mia och Klara" vann duon Kristallen för bästa humorprogram 2008 och 2009, samt pris för Årets duo på Gaygalan 2008.

Mia Skäringer – ålder

Mia Skäringer föddes den 4 oktober 1976, vilket gör henne 47 år gammal 2023.  

Mia Skäringer – längd

Mia Skäringers exakta längd är inte offentligt känd.

Mia Skäringer barn - vilka är dem?

Mia Skäringer har tre barn: Alfred Skäringer, Heli Skäringer och Leelo Skäringer. Hon lever ett familjeliv tillsammans med sina barn och maken Gabriel Lázár i Göteborg.

Mia Skäringer om att föda barn under Solsidan-inspelning: "En absurd känsla"

Mia Skäringer man Gabriel Lázár – vem är han?

Mia Skäringer är gift med Gabriel Lázár, som hon träffade för över ett decennium sedan. Paret gifte sig 2016 under en privat ceremoni i Thailands djungel, skriver MåBra i en artikel.

I en intervju med Aftonbladet har Skäringer beskrivit sitt äktenskap med Lázár som stabilt och uttryckt att de har roligt ihop och att hon fortfarande är mycket kär i sin man.

Mia Skäringer i "Solsidan"

Skäringer publicerade boken "Dyngkåt och hur helig som helst" 2009, som baserades på hennes krönikor och blogginlägg. Samma år spelade hon in TV-serien "Solsidan" tillsammans med bland annat Felix HerngrenJohan Rheborg och Josephine Bornebusch

Därför syns Mia Skäringer mindre i nya säsongen av Solsidan

Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg.

Serien, som hade premiär 2010 på TV4, blev en stor succé och ledde till flera säsonger och en långfilm 2017, där Skäringer blev nominerad till en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll.

Under 2010-talet fortsatte Skäringer att utveckla sin karriär med egna intervjuprogrammet "Mia på Grötö" och huvudroller i humorprogrammet "Ack Värmland" och dramaserien "Ängelby". Hon startade även en populär podcast med Anna Mannheimer, "Skäringer & Mannheimer", som blev Sveriges största kommersiella podd innan den lades ner 2021. Därefter startade hon en ny podcast med Hampus Nessvold.

Mia Skäringer och Hampus Nessvold

Mia Skäringer och Hampus Nessvold driver tillsammans podcasten "Skäringer och Nessvold", som hade premiär i januari 2022. Deras samarbete sträcker sig även utanför podcastvärlden; Skäringer regisserade Nessvolds uppmärksammade föreställning "Ta det som en man".

Efter uppbrottet med Mannheimer – Mia Skäringer startar ny podd

Mia Skäringers Instagram

På Instagram heter Mia Skäringer @miaskaringerlazar.

Läs mer: