• Postman

    Varför beter sig 60+ som självsvåldiga treåringar på jobbet?

    Anonym (Tiden berättar) skrev 2024-04-24 22:23:27 följande:
    Jag känner inte igen att den äldre generationen beter sig som 3 åringar, däremot tycker jag att man tämligen ofta behandlar äldre tämligen märkligt. Som att äldre medarbetare "bara" ska jobba på anpassa sig och lämna plats till yngre förmågor, och samtidigt också täcka upp för människor som faktiskt inte är lämpliga för sitt uppdrag, eller förväntas lämna allt trist och behålla det roliga.

    Min uppfattning är att många chefer helt "luras" av ungas engagemang och "energi" och att de underskattar många äldre medarbetare. Ofta inser man inte att det är svårare att lära om gång 45 och tolkar in att folk med erfarenhet nog är lite tappade, likaså att människors "jobba på" faktiskt inte noteras, utan ständigt läggs fokus på medarbetarna som är nyare.

    Jag vet faktiskt inte om det är så att det du beskriver är särskilt vanligt. Jag tycker det är lite farligt att skaffa sig en uppfattning om detta utifrån de stora konflikter du hanterat och om att det "bara" är kopplat till ålder. Snarare låter det som att ni har en allmän dåligt kultur där medarbetare som är över 60 faktiskt "ger upp" och motverkar en bra arbetsmiljö.

    Jag är övertygad om att detta inte bara beror på människors ålder, utan det handlar om annat.

    Precis så känner jag med. Du har en poäng i det du nämner. Speciellt detta att chefer bländas av ungas energi och att unga är naiva och springer på precis alla bollar som kastas ut, det gillar ju chefer.  


    Hur ofta behövs inte heller alla äldre när de unga energiska antingen går in i väggen eller ständigt måste vara hemma på grund av vabb, f-ledigt eller annat som har med småbarnen att göra. 

Svar på tråden Varför beter sig 60+ som självsvåldiga treåringar på jobbet?