Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Varför beter sig 60+ som självsvåldiga treåringar på jobbet?

    Anonym (Skärpning) skrev 2024-04-24 17:44:03 följande:
    Varför beter sig 60+ som självsvåldiga treåringar på jobbet?

    Jag är själv inte purung, runt 50, och har sedan några år haft två olika chefspositioner för enheter med 15-20 medarbetare. Jag har hanterat tre djupa konflikter under den här tiden och flertalet mindre situationer där jag behövt ta någon i örat eller be en annan chef ta en medarbetare i örat. I alla fall utom ett har det handlat om medarbetare som har få
    år kvar till pension. Jag blir så trött
    på detta mönster. Jag skulle vilja tro att man med ålder blir lite ödmjuk, ser det större perspektivet och låter saker vara. Men nej. De ska klampa på, över yngre kollegor, utanför sina ramar. De kan påstå att det handlar om att sakfrågan är så viktig men jag tror det snarare är att de desperat vill bevisa att de är relevanta. Även om det innebär att en kollega känner sig överkörd eller i värsta fall blir utbränd.

    Jag kan känna sympati med tanken att man har så mycket kunskap och erfarenhet att man inte behöver ta skit men det ska ju inte gå ut över andra. Jag har suttit med dessa personer och de har bara ryckt på axlarna över att deras kollega lämnat ett möte gråtandes. Det är inte sunt.

    Känner ni igen det här beteendet? Är det boomer-generationens sista dödsryck? Hur får man en gubbe eller kärring som snart ska sluta sin yrkesbana att fatta att de kan lämna med huvudet högt utan att trampa på kollegorna på vägen ut?


    Eftersom du är 50 så är det ju bara några år kvar tills någon får ta dig i örat som den gubbe/käring du är. 


    Nej men ärligt talat så tror jag att det mer handlar om individer än om åldrar på ditt jobb. 

    Att ni har många konflikter kan ha med atmosfären på er arbetsplats att göra.


     

Svar på tråden Varför beter sig 60+ som självsvåldiga treåringar på jobbet?