Inlägg från: BaraVara55 |Visa alla inlägg
  • BaraVara55

    Gravid och nytt jobb!! Hjälp

    Först och främst, grattis!
    Både till jobbet och graviditeten. 

    Du har ingen skyldighet att berätta förens 2mån innan du går på föräldraledighet. Det finns många män som berättar 2månader innan och sen är borta i flera månader. 

    Eftersom att du jobbar på kontor antar jag att du kommer kunna jobba och göra dina uppgifter trots att du är gravid, kanske till och med på distans. 

    Jag hade precis blivit gravid när jag blev erbjuden en ledarroll som jag drömt om, då berättade jag för chefen att jag var gravid (tidigt) och att jag pga det funderade på att tacka nej. 
    Men då hade vi ett fint samtal om att inte bromsa sin karriär och sina drömmar pga gravidtiten, de kan lika gärna vara att chefen ger rollen till någon som säger upp sig inom 2mån. Man vet aldrig. Jag tackade ja. 

    Några månader senare fick jag veta att fostret inte skulle överleva och jag avbröt graviditen. Väldigt jobbig period, men att fortsätta gå till jobbet och ha alla rutiner där var min räddning. 
    Nu är jag gravid igen, men inte berättat för chefen än men ska nog göra de efter RUL. 

    Långt svar, men berätta när DU känner dig redo <3
    Får du ett bra bemötande så vet du att du är hos en bra arbetsgivare, och med största sannolikhet får dom en lojal medarbetare som kommer tillbaka efter föräldraledigheten. Win win!

Svar på tråden Gravid och nytt jobb!! Hjälp