• Mortiscia80

    Farmor umgänge - rätt ellee fel uttryck

    Jag förstår inte skillnaden, men i slutänden så spelar det väl ingen roll hur man uttrycker sig. Uppenbarligen vill farmor knappt umgås med barnbarnet och det är riktigt synd. Jag skulle se mig om efter andra barnvakter i framtiden.

  • Mortiscia80
    JagärinteKarin skrev 2024-04-20 14:15:52 följande:
    Hon vill spendera tid, fast inte  när barnbarnet saknar henne utan bara när hon vill det. Sedan vill hon inte heller följa reglerna. Hon får t.ex. inte ta bafnbarnet dit hen blir mobbade av en vuxen, släkt, men hon ser inte problemet med det och är ledsen, därför slutade hon träffa dom. Nu vill hon ha det som det var men vi är tveksamma p.g.a. hur hon utrtycker sig att hon GER den tiden. Vi vill inte att de ska bara ge tid, utan det ska varq hållbart och  långtad.  Det funlar inte att GE dtiden och sedan  "Drop them dead" igen såsom hon gjorde.
    Det känns inte som det finns genuin kärlek bakom det där umgänget...
  • Mortiscia80
    Jemp skrev 2024-04-20 20:49:21 följande:

    Men då är det ju inte ordvalet som är problem? 


    Idag GER jag mitt barn en present, som hon FÅR. Finns ingen motsägelse där. 


    Jag uppfattar att ni är irriterade på farmor, kanske med rätta. Men förstår inte varför det är ordvalet du hakar upp dig på. 


    Farmorns ordval tyder på att hon träffar barnet på sina villkor, inte barnets. Att hon ger barnet tid på nåder, kan man säga.
  • Mortiscia80
    JagärinteKarin skrev 2024-04-21 15:43:15 följande:
    Jag är inte svensk och min svenska är begränsad då vi bott utomlands men nu flyttat till Sverige sedan två år tillbaks. Farmorn är svensk, dvs alla inblandade är svenska förutom jag. Uttrycket auktoritärt är hennes sätt hon uppföstrat hennes barn, och hon försöker styra även idag men nix, och det ordvalet tyder på att hon kommer inte ändra sig. Så tolkar jag det.  Så till frågan: är det ett vanligt uttryck bland svenskar eller är det feltolkad. Angående mobbaren - hen mobbar alla så hen är väldigt ensam och vi ska tycka synd om hen. Eller så tycker farmor iaf.
    Men exakt vad har den personen gjort mot ert barn?
Svar på tråden Farmor umgänge - rätt ellee fel uttryck