• Spucks

    Farmor umgänge - rätt ellee fel uttryck

    Är det inte per automatik så att om någon ger något så finns det någon annan som får något? Jag förstå inte meningen med det. Eller ville farmor att det blir tydlig att tiden med sitt barnbarn är något hon aktivt ger?

    Däremot tycker jag att din mans utsaga var dåligt uttryckt - i alla fal om han verkligen sa som du skrev. När farmor "måste sitta barnvakt"? MÅSTE? Om han verkligen sa det så, kan det ju vara så att farmor väljer att tillbringa mindre tid med ert barn (och med er) för att hon inte känner sig särskilt väl bemött av er.

  • Spucks

    Du skriver väldigt rörigt, tycker jag. Vadå hon vill inte följa reglerna? Vilka regler har ni, som hon behöver följa, förutom att ert barn inte ska träffa en mobbare?
    Och vad betyder detta "men hon ser inte problemet med det och är ledsen, därför slutade hon träffa dom."? Vem är ledsen, farmor? Varför?
    Och vad menas med "
    Nu vill hon ha det som det var"? Hur var det? Tillbringade hon mer tid med dina barn innan och vill göra det igen? Varför handlar din TS då att hon INTE vill träffa dina barn?
    Och vad menar du med det: "
    Vi vill inte att de ska bara ge tid, utan det ska varq hållbart och  långtad."?

  • Spucks
    JagärinteKarin skrev 2024-04-20 14:43:13 följande:
    Reglerna var att hon skulle aldrig låta vårt barn  träffa en vuxen nära släkting då denne är en mobbare. 
     Hon gick bakom vår rygg och hälsade på denne med vårat barn, flera gånger. När vi sa åt henne att hon fick inte det så struntade hon i det igen och bröt kontakten med barbarnet istället. Nu vill hon träffa barnbarnet och ge det ett till försök. Vi vill inte att detta ska vara en tid HON GER såsom hon uttrycker det, utan att det är ömsesidigt att barnen också FÅR så det blir bra får båda parter. Så frågan är, är det dåligt uttryckt eller är det bara elakt att säga så.
    Jag håller med "Jemp", jag förstår inte problemet med ordavalet.
    Dessutom förstår jag inte heller varför du skriver i trådstarted att farmor valde bort dina barn och att din man är ledsen att hon inte vill spendera mer tid med dem, när du sedan skriver att farmor vill ha mer tid med dem men du gillar inte hennes ordaval!?
  • Spucks
    JagärinteKarin skrev 2024-04-20 16:15:05 följande:
    För att det låter autoritativ.
    ??????
  • Spucks
    JagärinteKarin skrev 2024-04-20 20:49:20 följande:
    Menade auktoritativt, förlåt felstavade...
    Menar du auktorität? För auktoritativ passar inte alls i detta sammanhang.
  • Spucks

    Med tanke på hur konstigt och rörigt du uttrycker dig, är det lite märkligt att det är just hur farmor uttrycker sig som du har problem med. Eller pratar ni ett annat språk med varandra? I så fall är det meningslöst att fråga på svenska, för innebörden kan vara en annan.
    Jag undrar även på vilket sätt släktingen mobbar ditt barn.

Svar på tråden Farmor umgänge - rätt ellee fel uttryck