• Jemp

    Farmor umgänge - rätt ellee fel uttryck

    Rörigt, men jag förstår inte problemet med ordvalet eller varför just det skulle vara ett problem i sammanhanget när alla verkar vilja att barn och farmor har mer tid ihop? 

  • Jemp
    JagärinteKarin skrev 2024-04-20 20:25:25 följande:
    För att jag är emot att hon kommer nära barnen pga just det ordet. Detta för mig är konstigt uttryck då jag är uppväxt med ömsesidigt kärlek där ingen pratar om tid, jag vill inte acceptera att hon spelar auktoritativ mot mitt barn. Hon spenderade ett helt år med andra barnbarnen och vägrade spendera någon tid med vårat i ett helt år, hon bara dropped him dead utan någon förklaring. Min man stör sig över det. Hon ser inte det som ett problem, det är den tiden hon ger säger hon, basically take it or leave it, det är så det började. Sedan den ena ledde till den andra, och jag orkar inte med sånt så jag bara stängde av henne och nu är alla ledsna.

    Men då är det ju inte ordvalet som är problem? 


    Idag GER jag mitt barn en present, som hon FÅR. Finns ingen motsägelse där. 


    Jag uppfattar att ni är irriterade på farmor, kanske med rätta. Men förstår inte varför det är ordvalet du hakar upp dig på. 

  • Jemp
    JagärinteKarin skrev 2024-04-20 20:54:56 följande:
    För att hon säger att barnet får inte den tiden, utan det är hon som ger den. Hon vägrar vilja träffa barnet när hen ringer och ber om umgänge och hon tycker att barnet ska inte få tiden då denne saknar farmor. Detta gjorde ont då man skapar inte relationer med små barn för att styra och få dem lida så. Vill hellre att de inte träffar än att hon manipulerar hen så.
    Menar du att barnet inte får ringa henne? 
Svar på tråden Farmor umgänge - rätt ellee fel uttryck