Inlägg från: Anonym (What) |Visa alla inlägg
  • Anonym (What)

    Fyraåring - vill inte göra något med oss

    Skojar du? Er fyraåring är ute själv och springer i trapphus och cyklar runt? Nu får ni skärpa er och hålla barnet hemma innan ni blir anmälda till soc för bristande föräldraansvar. 


    Ni kan bjuda in en kompis då och då men aldrig låta ert barn springa runt ute själv! Vakna! 

  • Anonym (What)
    Spucks skrev 2024-04-17 18:51:45 följande:

    Nu fick min dotter leka ute på gården (hyresbostäder) själv från när hon var 4 och hon fick även ringa på hos grannar och fråga om en kompis får komma ut och leka. MEN: då fick hon fråga först varenda gång hon tänkte lämna området där jag kan se henne från balkongen. Hon var väldig pålitlig, så jag kunde låta henne få göra så. Bröt hon mot reglerna, blev denna frihet indragen ett tag.

    Så att ditt barn får röra sig utan är ser jag inte som ett problem. Men att du däremot låter ditt barn springa iväg är ju helt knäppt. Att köpa en GPS-klocka mår vara en lösning till problemet att itne veta var barnet befinner sig, men det löser inte det egentliga problemet: att ert barn skiter i vad ni säger och springar iväg och att ni tydligen inte orkar uppfostra honom.
    Ditt barn är helt klart inte redo för den frihet han tar sig, så ni får agera som föräldrar och sätta gränser!


    Ett barn kan vara hur pålitligt som helst men alla vuxna är inte pålitliga. Särskilt inte om de ser ett barn utan vuxen upprepade tillfällen. Det tar max ett par minuter att rycka in en fyraåring i en lägenhet eller en bil. Det är alldeles för tidigt för att vistas ute utan föräldrar såvida det inte är din egen trädgård.
  • Anonym (What)
    Spucks skrev 2024-04-17 20:33:10 följande:
    Ja, du, du får helikoptra så mycket du vill, jag följer inte den trenden :)

    Det är inte en trend att ta hand om sina barn. 

  • Anonym (What)
    Spucks skrev 2024-04-18 17:51:22 följande:

    Verkligen patetisk att folk tycker det är så hemsk att låta sitt barn leka ute själv - något som var helt normalt när de flesta av dagens föräldrar var barn - trots att samhället inte har blivit farligare genom åren och de faror som barnet utsätts för är reala och någorlunda begripbara.
    Men när det kommer till faror som är väldigt abstrakta och omöjligt att hantera för barn, faror som blir faktiskt fler och fler, då är det plötsligt inte så viktigt längre att "ta hand om sina barn". Då lämnas de vind för våg i allt yngre ålder, för det är ju så livet är idag och barnen behöver lära sig och dessutom är de ju så himla kompetenta. Jag pratar såklart om nätet.
    Alltså: litet område som barnet känner utantill - hemsk farlig. Hela världen - helt okej!


    Du förstår säkert att föräldrar som följer med sin fyraåring utomhus även har koll på vad de gör på nätet. 

    För övrigt har mitt barn varit ute och lekt själv en hel del och tar sig fram och tillbaka till skolan själv med buss och tunnelbana. Hen är nu 13 år gammal och väldigt självständig. Men det är stor skillnad på åldrar. En fyraåring behöver sina föräldrar och är väldigt sårbar, både i trafiken och bland främlingar. 

    Det beror förstås på hur man bor och var man bor. Har man en egen trädgård eller bor man på en gård med flera höghus och kanske transporter som åker in ibland och lämnar saker upp i portarna och så vidare. Man får använda sitt sunda förnuft. 
Svar på tråden Fyraåring - vill inte göra något med oss