• Anonym (Bonus)

    Normalt att 15-åring håller förälder i handen?

    Min mans 15-åriga dotter håller honom i handen konstant när vi tex är ute på stan. Det är också väldigt mycket sitta i knät och gos. Jag blir sjukt obekväm av detta, och vet liksom inte vart jag ska ta vägen då han och jag håller varandra i handen och helt plötsligt så håller hon i hans andra hand? Jag har själv barn, och ser inget fel med att visa fysisk kärlek till stora barn, men inte på detta vis. Någon med tankar? Vet inte hur jag ska kunna ta upp detta med honom utan att såra honom, så jag antar att jag får fortsätta min taktik ?bita ihop??

  • Svar på tråden Normalt att 15-åring håller förälder i handen?
  • Anonym (Reality check)

    Hålla handen, ok. Sitta och gosa i knät är gränsande till incestuöst och om inte annat luktar det som mini-wife syndrome. Jag skulle inte ge mig in i en sådan relation. Du kan INTE ta upp detta med honom, du har krasst sett ingen rätt att ifrågasätta deras relation. Det du kan göra är att välja att gå ur relationen om du inte känner dig bekväm med detta, för du får räkna med att det kommer att fortsätta i många år framöver.

  • Anonym (Bonus)

    Nu har jag ju redan gift mig med mannen, haha. Jag antar att jag bara får titta åt ett annat håll. Men man undrar ju vad det är som saknas för att hon ska ha det behovet? Jag har alltid kramat mina föräldrar vid lämpliga tillfällen, och gör fortfarande. Men att gå runt på stan och hålla pappa i handen när jag var 15 hade inte funnits på kartan?

  • Anonym (Lite svårt för barnet)

    Det är kanske en lite svår sits för dottern? Tänk att hon kanske känner sig ignorerad/övergiven av sin mamma. (Mamma kanske har ny man, skaffat fler barn)

    Så det blir mycket ty sig till pappa. När då pappa också skaffat en ny så blir livet jäkligt jobbigt, då har hon ingen som är hennes längre.

    Det skulle inte förvåna mig om flickan bara några år från nu kommer söka sig till 30-40 åriga äkdre män/gubbar. Det är resultatet av sådant trauma.

  • TvillingmammaVästgöte

    Jag skulle tro att hon känner sig otrygg och är rädd att förlora sin pappa. En femtonåring är inte alltid så stor. I denna ålder bör man dock böra separera sig från föräldrarna, men för att kunna göra det på ett bra sätt måste man känna sig trygg på föräldrarnas kärlek.

  • Anonym (Bonus)

    Jag tycker att de har en fin, trygg och nära relation. Dottern har dessutom en helt otrolig självkänsla jag aldrig tidigare sett. Min känsla är snarare att hon inte ?hängt med? riktigt i att hon blivit äldre. Ibland kan jag tycka mig se på min man att han blir lite obekväm, kanske främst för att jag är med. I ett utifrånperspektiv så kan jag också reflektera över hur det ser ut, då hon är väldigt stor och utvecklad.

  • Anonym (Bizz)

    Jag hade inte gått ut tillsammans med dem. Aldrig att mina vänner skulle få se min man dalta så med en halvstor unge!

    Har hon någon diagnos?
    Det känns ju mycket, mycket märkligt.

  • Anonym (Bonus)

    Vår relation är bra. Men vi bor inte tillsammans, så vi känner inte varandra jätteväl. det kan absolut vara så att hon vill markera mot mig. Men jag är inte den första kvinnan i pappans liv. 

    Håller med om att det känns lite pinsamt...

  • Hermis123
    Anonym (Bonus) skrev 2024-04-15 17:11:41 följande:

    Vår relation är bra. Men vi bor inte tillsammans, så vi känner inte varandra jätteväl. det kan absolut vara så att hon vill markera mot mig. Men jag är inte den första kvinnan i pappans liv. 

    Håller med om att det känns lite pinsamt...


    Men kanske ta ett steg tillbaka? Ge henne utrymme att känns sig som nummer 1, förmodligen det är det hon behöver. Hon vill gå alla uppmärksamhet.  Ni behöver inte hålla varandra i hand utan låt henne ha sin pappa, hon kommer släppa honom efter ett tag! 
Svar på tråden Normalt att 15-åring håller förälder i handen?