• olof 45

    Konfrontera otrohet. Vad hade du gjort utifrån given info?

    Latable skrev 2024-04-15 00:12:47 följande:
    Njuta av att se skammen infinna sig på djupet.
    Se reaktionen 
    Inte säkert att han upplever skam? Som många andra sagt så är det inte alla som likställer det som du målat upp som otrohet.

    Dessutom är det folk som gör skillnad mellan "serie-otrohet" (=sex med folk vid sidan om bara för att ha sex, utan tanke på att göra slut med sin partner, tryggt förvissad om att aldrig bli påkommen), samt att falla / bli kär i någon annan (samt i vissa fall test-köra bilen så att säga, innan man vågar lämna fru och barn). Det senare är otrohet, ja - men i syfte att itne såra frun och riva upp barnens liv i onödan, innan man är säker. 

    Alla som säger "man måste göra slut FÖRST, sen kan man hitta en ny" borde veta att det inte är så livet fungerar. Känslor kan uppstå där man minst anar det. Och då gäller det att backa i tid, eller, om man faktiskt vill ut ur nuvarande förhållande och testa på något nytt, att sköta det så snyggt som möjligt.

    Verkar som TS ex-man skött det hela relativt snyggt? Det är med 100% hur han känner det, iallafall. Så tror inte han kommer uppleva skam, faktiskt. Kanske ledsamhet över att du funnit ut, eftersom han inte ville såra dig med sanningen... 

    Jag förstår att du sörjer. Men samtidigt tycker jag att du ska försöka se på saken på så moget sätt som bara möjligt. Har ditt ex månne försökt göra det bästa av en för honom svår situation?
Svar på tråden Konfrontera otrohet. Vad hade du gjort utifrån given info?