Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Endast ena syskonet bjuds på kalas

    Jag brukar nog bara bjuda de barn som mitt barn umgås med och som han anser vara kompisar. De flesta har ju syskon och då skulle det bli väldigt många att bjuda annars. 


    Vi umgås mycket med en familj men inte bjuder jag lillasyster till min sons kalas där det bara är pojkar i samma ålder. Hon skulle nog inte ens tycka det var kul att vara enda tjejen och två år yngre. De umgås ju mycket ändå och ger varandra presenter och så. Men han är inte bjuden till hennes kalas heller, förstås. 


    Sedan beror det även på vilken sorts kalas det är. Gokart eller paintball eller bara lekar och tårta? Vissa aktiviteter har ju åldersgräns mm. 

  • Mrs Moneybags
    MsM84 skrev 2024-04-14 20:00:25 följande:
    Som sagt pratar jag under förutsättningen att båda syskonen är vän med barnet som fyller år och leker med barnet. Ena barnet är yngre och andra äldre än det som fyller år. Båda syskonen har lekt själv vid många tillfällen med födelsedagsbarnet, men födelsedagsbarnet har den senaste perioden bara tagit initiativ till att leka med det barnet som nu är bjudet (men har även lekt med syskonet på sistone och tidigare lekt mycket med syskonet).
    Jamen då verkar det ju som att födelsedagsbarnet ser det bjudna barnet som sin vän i första hand. 

    Då tycker jag inte att det är konstigt ändå att bara det barnet blir bjudet. 

    Lite off topic: Jag vet inte hur många gånger folk har skickat med ett syskon hem till oss när min son har velat leka med någon (när han var yngre). Vad ska jag som vuxen göra med någons lillasyster eller lillebror som inte är med och leker med de stora? Jag förstår att det är bekvämt att skicka iväg båda eller att det blir tråkigt för den andra att bara sitta hemma, men då får man se sin chans som förälder att hitta på något ensam med det barnet. För hemma hos mig blir det ju inte roligare. Det är ofta det barnet sitter ensam i vår soffa med sin mobil eller tittar på vår tv. 

    Okej, nu fick jag ur mig det, haha. 
  • Mrs Moneybags
    MsM84 skrev 2024-04-23 16:11:32 följande:

    Kan följa upp tråden med att fallet här visade sig vara just att det var åldersgräns på aktivitet. Föräldrarna sa att de aldrig skulle välja bland syskonen i övrigt och utesluta ena barnet. Båda barnen fick sen delta, det mindre så gott det gick under aktiviteten. 


    Det var ju jättebra! Då fick du en bra förklaring.
Svar på tråden Endast ena syskonet bjuds på kalas