Inlägg från: byrålåda1 |Visa alla inlägg
  • byrålåda1

    Konstigt rör som grannen lagt in på vår tomt.

    Hej!


    Jag tror att jag har valt rätt kategori för min fråga, om inte går det bra att moderator flyttar till rätt.


    Det är såhär att jag bor i en ville med en mycket stor tomt, i en by, på ett icke planlagt område. Det är en så pass liten by att alla har enorma tomter på 0.5 hektar, men det räknas inte som en gård.
    Vi odlar grönsaker på vår tomt som vi lever på hela året, och överskottet säljer vi eller skänker bort. Vi är alltså privatpersoner som lever på vår tomt.


    Hur som. Vi har några grannar på vardera sida om oss. Vi har en granne på vår vänstra sida som driver en mindre firma där dom restaurerar diverse saker, och använder bl.a. lacknafta och andra vätskor. 


    Nu till huvuddelen:


    För ungefär ett år sedan hittade vi ett rör som leder in på vår tomt, från tomtgränsen som gränsar in till dessa grannar på vår vänstra sida. Vi blev mycket misstänksamma och frågade dom vad detta var för något rör. Dom förklarade att dom, tillsammans med vår kommun, har skapat ett rör som leder in på vår tomt. Då dom inte pratar svenska, och knappt engelska var det svårt att förstå dom men vi förstår varandra grundligt. Detta kändes mycket konstigt så vi ringde kommunen som inte hade en aning om vad dom pratar om. Vi bad om råd och kommunen tyckte att vi skulle fylla igen röret men det kunde dom inte säga officiellt, utan det rådet var mer sådär emellan oss. Vi gick då till grannarna igen och enligt dom skulle dom fixa detta röret tillsammans med Skanska. Detta är ju helt orimligt för man kan inte bara fylla igen och göra andra jobb på någon annans tomt utan tomtägarens vetskap. Jag vill fylla igen detta röret. Vad är det som gäller? 


     

Svar på tråden Konstigt rör som grannen lagt in på vår tomt.