Inlägg från: Anonym (Fia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fia)

    Jag vill dö

    Tilolo skrev 2024-03-30 15:00:37 följande:

    Den död-känsla du känner nu är egentligen den död-känsla du kände under hela ert förhållande, men som du lyckades hålla på avstånd, bland annat genom era försök att hålla gnistan vid liv. Nu när du har lämnat så slappnar kroppen av och det känns därmed så här hemskt. 
    Så egentligen vill du inte dö. 

    En risk med antidepp kan vara att de lägger locket på dessa känslor igen (precis det som skedde under förhållandet) och då kan känslorna komma tillbaka igen i allt större kraft när kroppen inte längre orkar hålla sin koncentration på medicinen. Kroppen behöver all hjälp nu att inte längre befinna sig fight-mood. 

    Om du tänker att det är så här med död-känslan så tror jag det kan bli lättare för dig 🙂, även om död-känslan fortsätter.

    Tillåt dig själv att känna känslan, utan att agera på den. 
    Nu förbereder din kropp och psyke sig för att göra sig av med detta tillstånd en gång för alla. Det som kan hjälpa dig ytterligare är att du får förståelse för vad du har befunnit dig i och att du gör sånt som är sunt för dig själv utav återhämtning. T,ex, dina barn. 🙂

    Önskar Dig all kraft! 💚


    Du brukar vara flummig men det här tar priset. Ts beskriver att hon sett en framtid med mannen och du påstår att relationen varit död från början. Vad vet du om det? Hur ska detta hjälpa ts? Herregud.

    Ts - vi är många som varit i din sits. Jag blev själv dumpad mitt i bröllopsplaner. Det gör otroligt ont - men det går över. Fokusera på kärleken till dina barn och försök vara stark för dem.
  • Anonym (Fia)
    Tilolo skrev 2024-03-31 11:31:35 följande:
    Svar till (Fia):

    En framtidsplanskänsla som är äkta kan bara existera när bägge parter har samma känsla om detta för att de befinner sig på samma nivå.

    När bara en av parterna har denna framtidsplanskänsla så blir det en förhoppning eftersom det i praktiken ej ensam går att bygga en sån äkta känsla när den andra partnern inte är där på ens nivå ? i och med det vi har fått se av TS mans lämnande.

    Förhoppningen kan däremot kännas äkta för att man där och då inte känner den ångest som relationen egentligen frambringar. Förhoppningen blir på detta sätt ett tänkt tillstånd eftersom förhoppningen består av det man just hoppas känna. 


    Att hoppas på detta skär av dalarna av ens ångest och det enda man känner är det man går runt och tänker på att vilja känna. En väldig ansträngning för kropp och psyke. 

    Så det TS nu känner är kroppens avslappning från detta tillstånd där hon känner att hon ej längre har sig själv. 
    När man inte har sig själv så kan man känna sig död som får en att tro att man vill dö. 


    Därför så kan det vara en hjälp för TS att inse detta så fort som möjligt för att inte fastna i denna förhoppning om hur relationen kunde ha blivit. 
    Det du säger är : Kära ts - Hela din relation har byggts på lögner. Så där - mår du bättre nu? Fred och vita duvor.
  • Anonym (Fia)
    Goneril skrev 2024-03-31 14:44:44 följande:

    Efterhandskonstruktioner i stil med att relationen ändå var dålig och förljugen tror jag inte på. Sådana tankar tror jag inte hjälper någon som blivit lämnad, trots allt vill man väl ha kvar sina ljusa minnen  De ska inte förgiftas av det som hänt nu. Det skulle vara detsamma som att nedvärdera sig själv.                                                                                                             Förhållandet kan ha varit gott och givande, men det höll inte i längden. Den insikten är smärtsam och att ta sig över den värsta tröskeln är arbetsamt. Att ta hjälp av medicin kan vara en utväg, men även att försöka tänka på och planera aktiviteter även om det tar emot. 


    Precis. Just nu gör det jätteont men med tiden kan det gå att ha ljusa minnen från en avslutad relation. Den kan ha varit äkta och kärleksfull men dels ändras människor med tiden, dels kan det finnas andra faktorer som gör att kärleken rinner ut i sanden. Det betyder inte att relationen var en lögn.


    Jag har många fina minnen av tidigare relationer, även där jag blivit brutalt dumpad, och med åren inser man att man lär sig, man tar till sig av det som var bra, utvecklas och står starkare inför framtiden. 

Svar på tråden Jag vill dö