Inlägg från: ventilera mera |Visa alla inlägg
  • ventilera mera

    Byte av skola vid gemensam vårdnad

    Anonym (Mamma) skrev 2024-01-16 12:26:10 följande:
    Kan ju alltid försöka hävda detta såklart. Skolan ligger nära min kommun (landsbygd) så där går några elever som bor på fel sida om gränsen. Det tar ca 10 minuter att köra dit från mig dock.

    Vad händer om jag helt enkelt hävdar att jag faktiskt inte kan lämna/hämta? Kan han kräva att barnet flyttar till honom då? Eller måste barnet få byta pga skolplikt? Barnet har dessutom helsyskon som går i skolan i min kommun. Helsyskonen går i 6an respektive 8an och har ingen kontakt med pappan längre. Pappan hävdar att det är barnens fel och barnen upplever att han inte bryr sig om dem. Familjerätten har försökt hjälpa utan resultat. Barnet som går i 6an kommet ju byta skola i högstadiet så det kanske inte går att hävda att barnet bör gå med syskonet?
    Jag skulle inte hävda att du inte kan hämta eller lämna, då är det du som riskerar att se ut som att du inte kan uppfylla dina plikter som förälder.

    Däremot tycker jag att du ska sitta ner i båten ett tag, avvakta och låt pappan flytta iväg. Sen direkt när han gjort det så kontaktar du först din egen kommun och sen om det skulle behövas, kommunen där skolan ligger och informerar dem om läget.

    Då är det ju inte helt omöjligt att din kommun konstaterar att de inte alls har lust att betala för en skolplats i en kommun där ingen förälder bor och sen blir barnet "tvångsflyttat" till sin anvisade skola, dvs den där syskonen går antar jag? Framförallt om du dessutom informerar dem om att du gärna vill att barnet byter skola till rätt kommun. 
  • ventilera mera
    Anonym (Hmm) skrev 2024-01-16 14:17:26 följande:
    Sneaky :) Man kan till och med be nuvarande skolan om hjälp att "tvångsförflytta" barnet till rätt skola....
    Ja, eftersom det uppenbarligen är för barnets bästa tycker jag helt klart att man kan vara lite sneaky... det kan faktiskt funka att göra som du säger också för barnets nuvarande skola har dessutom förmodligen fått skolpengen från den andra kommunen redan och blir de av med barnet så har de pengarna kvar men kan kasta in en ny elev på platsen vilket innebär mer pengar. 
  • ventilera mera
    Anonym (Mamma) skrev 2024-01-16 14:23:01 följande:
    Smart idé, faktiskt! Ingen dum idé alls. De flyttar ju i helgen, så om jag avvaktar några veckor kan jag ta kontakt med kommunen och se.
    Du behöver nog inte ens vänta några veckor. Kolla bara att pappan är skriven på sina nya adress, sen ringer du direkt.
Svar på tråden Byte av skola vid gemensam vårdnad