• Kvinnan97

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej! Sitter nog i lite liknande sits! 


    sonen är 6mån, ingen mens i sikte här men är så redo mentalt för att sätta igång bebis verkstaden igen här!

    har inga barn sen innan så har inga referenser på hur lång tid det tar för min kropp att få tillbaka ägglossningen. men vill så gärna Sätta fart på det!

    hur som, jag helammar, har i dagarna börjat ge lite smakprover, vill inte sluta med amning på ett bra tag utan hoppas och ber till högre makter att ägglossning tar sig trots det! 


    försöker jämlika mig med att det är okej stt inte bli gravid nu nu nu? och vill inte ge upp amningen för den saken skull än. 

  • Kvinnan97

    Ja det finns såklart många fördelar med att trappa ner på amningen åtminstone , men tänker att man ammar bara varje barn ?1gång? och vill ta vara på det, för jag kommer sakna det när det väl är över sen, hehe i know myself Rynkar på näsan

    men det kan ju såklart va värt en fundera att trappa ner så man kanske får några fler timmar mellan något amnings tillfälle, läst lite att det kan göra att ägglossningen Kommer tillbaka? Eventuellt att man tar bort nattamningen? 


    mycket att fundera kring haha! 


    Min son är född mitten av mars, tycker årstiden va perfekt! Skönt väder för att orka ta sig ut på promenader i början,  skön sommar med bebis, många timmar utomhus och sambon hade lång semester och nu när sonen är Vaken mer så är det toppen att få va ute i höst solen och plocka svampar och kottar. sååå mysigt! Dock ser jag tusen fördelar och nackdelar med att vara gravid/föda med varje årstid! Men uppskattade verkligen våren <3 

    med femåringen, minns du om det va något samband med mat intro som fick igång mensen? eller tog det tid ändå? läst att det kan dröja även fast man drar ner på amningen, eller även slutar amma helt.. 😅

  • Kvinnan97

    Ja utglesning känns svårt! Min son är älskar att amma, och nu även ännu mer under nattetid. han är snart7mån och vi har väl börjat med att ge honom en liten portion gröt till frukost och kvällsmål för att bara börja någonstans. 


    så det känns för oss att det kommer krävas ordentligt utfasning med amning
    aldrig haft denna längtan efter att få min mens, någonsin haha! 

    sexlusten är dock på min sida, även om tiden inte finns så hittar Vi enstaka tillfällen och jag bara hoppas att man kanske någon gång prickar ägglossningen innan första mensen, lever på hoppet! Haha Tungan ute

  • Kvinnan97

    kan ej citera från mobilen, men fattar att du vill få igång verkstaden och tajma vännen, tyckte själv det va super trist att va den enda i kretsen som var gravid! 


    snart är sonen 8nån, och vi ammar för fullt! Gröt och välling funkar inte alls och han visar noll intresse för mat. men av ren magkänsla gjorde jag äl test 2dagar sen, fick utslag men ej pos. Till min för våning gjorde jag idag också och fick glad gubbe på clearblue test. 


    vet inte om jag vågar lita på att det är ägglossning på g, men här ska vi inte chansa ;) men haft lite konstiga känningar (inte alls mycket egentligen?) i tjej magen. får se om mensen dyker upp innan månads skiftet 

    är också intresserad att höra från andra ?erfarna.? så pushar upp tråden lite <3

  • Kvinnan97
    DidoAeneis skrev 2023-11-22 09:39:42 följande:

    Hur gåååår det, Kvinnan97? Nu är man bra nyfiken! Här händer inte så mycket mer än att jag börjar noja över att inte ens kunna bli gravid när äl kommer tillbaka. Vi bestämde oss för att försöka för så länge sen känns det som, när ungen var typ 2,5 månad, och så bara dröjer det och dröjer. Känns som en evighetslång väntan, och då är hon bara 7 månader nu liksom!! Kan dröja 3-4 månader till ju 😩 Vi har iaf bytt ut ett mål nu, och magen hänger med rätt bra. Men du då?? Är du gravid?


    jag är mer förrvirad än någonsin! Haha! Fick som sagt innan glad gubbe på mitt äl test, hade även äl flytningar 6/11-7/11. men den 10/11 kom min mens? Blödde lite under 3dagar, ingen mensvärk, kan ha varit en annan typ av blödning? Sjukt oklart haha! men har sen dess tagit äl test varje dag utan pos. så vet nu inte om min mens kommit tillbaka eller om jag bara blödde? Och varför fick jag då positivt äl test? Förvirrad som sagt! 


    fattar känslan med att det bara dröjer! Känns som vi också bara väntar på att något ska ske. Väntan på äl är ständig och ibland känns det som man tappar hoppet. Men maten för bebis går bättre, vi ammar fortfarande mycket men sonen äter 1-2 halva portioner gröt. Och lite mer smak portioner av vår mat.


    men liten sidenote hehe, min mormor gick till en spådam i veckan som hade sagt att det är en till bebis på gång! Det gav mig hopp haha! 


    Hur var det att resa med bebis?? Hoppas ni hade en otroligt skön semester! 

  • Kvinnan97

    oj vet inte hur jag kan ha missat att du svarat tidigare!

    nej jag blev tyvärr inte gravid då! Det va en så konstig cykel så man började ju undra såklart!

    men 12/12 fick jag min mens igen och har ägglossning runt 28/12 om den nu hunnit bli någorlunda regelbunden, men det kändes som mensen nu var riktig mens och förra månaden va det något spratt Som krpppen spelade, men det blir fullspäskat med mys denna månad med hopp för ett Plus i januari! Vi har också legat sjuka hela december men nu är vi friska äntligen! 


    va roligt! Grattis till mensen! Och till dottern På månads dagen! Min son blev 9månader igår faktiskt 😄 

  • Kvinnan97

    förresten, då kanske det va äl flytningar du kände i ditt tidigre inlägg, man kan ju ha fertila flytningar några dagar runt äl, det Va ju den 3/12 du skrev om det 😊 så då kan det va möjligt att du har samma äl mönster igen!

    Kul att det gick toppen på resan! Nu är det inte läge för oss att resa med vår son än, (bortsett från turer vi gjort  till Finland, men det är ju inte samma sak😄) men man vet aldrig i framtiden om man reser med framtida bebis! 

  • Kvinnan97

    Jaa! Så förhoppningsvis har vi en varsin höst/vinter bebis så här dags nästa år! 


    Jag blev sjukt taggad när mensen kom haha! Kände verkligen ?ÄNTLIGEN? haha! Så nu räknar jag ner dagar till äl, tar äl test varje dag nu från igår. Vill se om det är någorlunda regelbundet, så kanske jag hoppar äl test nästa månad om det skulle va så, jag blir lätt test tokig hehe 🙃 men man har ju varit glatt mens fri under graviditeten, inget man saknat direkt 


    Min son har faktiskt börjat äta mer mat nu, vi ammar fortfarande men kanske inte riktigt lika mycket På dagtid. Så jag tror faktiskt att mensen kom pga att han äter mer mat nu, från ingenstans började han vilja äta mer gröt och testa vår mat. Nu är han galen vid matbordet och vill testa allt! Super roligt! 
    Gjorde ni något annorlunda nu innan din mens kom? Ammar ni lika mycket Eller hade ni börjat minska ner på det?  


    God Jul! Vi har bjudit in lite släkt och vänner hem till oss för att kunna starta egna traditioner, jag är inte ett dugg sugen på åka och besöka alla så som vi gjort tidigare år, jag har skilda föräldrar och sambon har sin familj med syskon och allt vad det är, så vi har sagt att alla som vill eller är ensamma får komma till oss så bjuder vi på mat och häng hela dagen. Det är ju vår sons första jul så jag vill inte spendera dagen i en bil mellan olika familjer. så vi hoppas att det blir en mysig tradition där våra familjer kan mötas och umgås. Hur firar ni? 😊

  • Kvinnan97
    DidoAeneis skrev 2023-12-30 13:49:29 följande:

    Kvinnannnnn97! Vad händer? Jag tar äl-test och vi ligger, men inget utslag än. Börjar noja för om jag ens ska få ägglossning. Haha. Såklart. Får jag väl säkert, men det blir säkert en lång cykel bara för att jag går och väntar. Hur går det för dig?? Ägglossning borde vara förbi. Så nyfiken på hur det ska gå för oss.


    Alltså jag har tagit äl test 1-2ggr dag och de blir aldrig positiva 😭 endast svaga streck? förhoppningsvis var det en snabb stegring som jag bara missat att mäta. Men har inte haft några typiska äl flytningar heller. Men vi har myst massor och förhoppningsvis har vi gjort det vi kan! Satt känner samma som dig, men jag hoppas hoppas att det går för oss!! 


    nu återstår dessa långsamma dagar fram till Bim. 
    sitter redan och drömmer mig bort bland alla gulliga bebis namn. bebis verkstaden gör mig lite tokig haha! 

  • Kvinnan97

    Min telefon vill inte citera.

    Kvinna1989 va roligt! Grattis! man blir ju såååååklart lite Avis haha! Men super kul för dig! Ville ni ha barn tätt? 


    Gott nytt år till er båda! <3 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning