• Tusselina

    iPhone bättre än android?

    Nja, skulle nog definitivt säga att MacOS är betydligt mer lättanvänt än Android varianter ur en mer objektiv synvinkel just för att den är mer låst. 
    Däremot är det alltid lättare att använda det man är van vid. 
    Kommer fortfarande inte överens med min android surfplatta trots att jag haft två stycken de senaste 6-7 åren, allt känns ologiskt och ogenomtänkt. 

    MEN fick en iMac i present 2008 från att haft och byggt egna PC runt 10 år innan det - var ju påväg att slänga ut den genom fönstret några gånger den första veckan eller så, men med tiden så insåg jag att allting hela tiden bara funkade från att i Windows hela tiden behövt ha en massa extra kunskaper för att fixa alla  möjliga saker så fungerade allt bara, jag behövde bara fokusera på att använda den. Älskade den och när jag behövde byta upp mig 2014 tror jag det var (då hade ändå den billigaste modellen från 2007-års modell klarat sig till 7 år senare med endast en RAM uppgradering och en extra extern hårddisk) insåg jag att jag blivit lat av att allt bara funkade och hade helt enkelt glömt bort allt det där extra som måste fixas med Windows - saknar fortfarande min gamla iMac men finns inte på kartan att jag skulle ha råd med en liknande mac som jag har PC idag. 

    Så TS - är du generellt nöjd med Android som operativsystem så vinner du nog inte mycket på att byta till iPhone, men du behöver nog vara lite noggrannare med vilken telefon du väljer - om du jämför med en dator så är Android motsvarande Windows, medans iPhone är både operativet och själva telefonen ihop. De är utvecklade ihop och det är begränsat vilken hårdvara som det kommer med medans android kan vara installerat på lite vad som helst som kan vara både bra eller dåligt. Möjliga lägstanivån är alltså lägre (och därmed kan det även vara billigare). 

    Tänk mer märke på telefonen och om det är budget variant eller inte (vet av erfarenhet när jag försökt hjälpa föräldrar att det finns många android lurar med så lite minne att det inte räcker till något och det är lätt att luras av att man kan sätta in extra minneskort, men de talar inte om att väldigt mycket inte kan installeras på extra kort osv. Så många gånger kan du få en bättre telefon som räcker dig längre om du väljer en några år gammal "flaggskeppsmodell" än en nyare budgetmodell, detsamma mellan ett billigt och ett lite dyrare märke. 

    tl:dr Alltså ingen idé att byta till iPhone om du inte vill åt operativet, men med Android behöver du vara mycket noggrannare med märke och modell på telefonen då Android kan levereras på lite vad som helst. 

Svar på tråden iPhone bättre än android?