• Anonym (det)

    Min dotter blir orolig när bonus är här

    ugglannn skrev 2023-06-16 11:51:06 följande:
    Detta du skriver har varit min tanke också men what to do? Min sambo kan ju gärna inte strunta i att träffa sitt barn för att mitt barn ska ha det bra och harmoniskt?
    Det är tråkigt när man inte kommer på förrän i efterhand när något inte blir bra.

    Din sambo kan ju inte avstå sitt barn, men det kostar på för ditt barn och säkert även för din sambos barn att leva i den här konstellationen. Och så har ni skaffat ett gemensamt som gör att ni inte heller kan flytta isär och vara särbo. 

    Så din dotter får väl vänja sig, och du kan ju göra vad du kan för att underlätta och försöka möta hennes behov under veckorna med bonusborsan.
  • Anonym (det)
    ugglannn skrev 2023-06-16 13:10:13 följande:
    Nej valet är ju bådas men det är min dotter som inte mår bra av detta och hennes hem är här 50% så hon endast har mig som biologisk förälder. Det finns ju ingen annan lösning än att hon fortsätter bo här. Att gå isär är ju inte heller att lösa problemet då vi har ett gemensamt barn och har det bra ihop. Problemen är varannan vecka då bonus är här. Han har ett kärleksfullt hem hos sin mamma som gärna hade haft honom på heltid om hon hade fått så ser väl ändå att lösningen ligger i hur upplägget med bonus ska se ut så alla mår bra. 
    Så du tycker att hans barn ska offras för att ni har gjort dåliga val? Är det vad den här tråden mynnar ut i? Fy fan vilken vidrig barnsyn.

    Om jag var din man skulle jag lämna dig hellre än offra min 3½ åring för att du inte gillar bonuslivet som du själv skapat åt dig. 
  • Anonym (det)
    Anonym (Mm) skrev 2023-06-16 14:45:28 följande:
    Och det värsta utav allt då det är att Mamman kanske bara tittar på och gör som du här skyddar honom?

    Och det är ett rätt lustigt fenomen, för det verkar vara svårt för just svenska kvinnor att tänka lika långt.. Detta är någonting du kan observera till och med i djurriket.. Tänk på apa eller hund... 

    Där föräldern går och plockar bort den som håller på.. Och sen får den leka en stund på eget håll.. Det ser jätteskoj ut, för först är ungen våldsam och taskig mot någon, sen blir den bortplockad av föräldern en stund och struttar runt jätteglad som en liten idiot.. Ingen aning om att han ens skulle ha gjort något..

    Men dagens föräldrar verkar lite för lata.. Så dom tycker ungen ska få fortsätta hålla på att trakassera någon. Vet inte om det är Svenskt fenomen eller nått? 

    Men annars, gör som hunden och ta skitungen och ut och gå.
    Hittar du på ett litet eget scenario här för dig själv i tråden? För det du skriver här har ju absolut inget med tråden att göra. 
  • Anonym (det)
    ugglannn skrev 2023-06-18 22:16:45 följande:
    Typ lika unket som att lägga allt ansvar och all skuld på mig bara för att jag råkar vara bonusmamman. Hade jag uttryckt mig liknande kring mina biologiska barn hade ingen brytt sig. Men fortsätt lägg skuld på mig ni, det berör inte mig för jag vet att det inte är sanningen. Men ni får gärna fortsätta om det får er att må bra. Underhållande att läsa hur trångsynta många här är.
    Ansvaret är på dig för att du är vuxen!

    Din man kanske tänker samma om din unge, att hon är inte riktigt familj eftersom han inte är biopappa till henne. Han kanske tycker att hon kan bo i en fosterfamilj så att han slipper bo med en gökunge. Varför ska han avstå sitt barn för din skull? Då kan lika gärna du avstå ditt barn som är den som inte klarar av situationen DU har skapat för henne. 

    Eller så borde ni som VUXNA ha tänkt igenom hur detta skulle fungera mer noggrant innan ni flyttade ihop och skaffade nya ungar. Istället för att putta ut en unge som inte passar in i dina planer. 
Svar på tråden Min dotter blir orolig när bonus är här