Inlägg från: Anonym (Undrar också) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undrar också)

    Jag vill inte ha 3 pojkar...

    Anonym (Öh) skrev 2016-02-29 21:24:03 följande:

    Jag tvivlar starkt på att folk reagerat annorlunda på om ts ville ha en kille och ångrat att hon skaffa barn när det bara blev flickor..

    Sen undrar jag verkligen vad det är man som kvinna går igenom som man delar med döttrar och inte söner? Mens?


    Skulle precis ställa samma fråga. Större bröst istället för störe snopp?

    Individuella skillnader är för övrigt större än generella könsskillnader.

    Det som förvånar mig mest är inte ts, som fastnat i en fixering, utan de som skriver att de förstår ts. Ts fixering lär vara uttryck för något annat som inte fungerar för henne och hon skulle behöva söka mer hjälp.
  • Anonym (Undrar också)
    Anonym (Myra2) skrev 2016-03-01 08:08:59 följande:

    Och hur många påhopp har din sambo fått för sin besvikelse och stora önskan att få en son? ;) Gissningsvis inga alls eller mycket få. Av nån konstig anledning är det helt OK och normalt och naturligt att män vill ha söner men totalt vedervärdigt att kvinnor vill ha döttrar.


    Det känner jag absolut inte igen! Jag rös när jag läste att sambon blev besviken för att det var en dotter. Hade min man reagerat så hade det starkt påverkat mina känslor för honom.
  • Anonym (Undrar också)
    Anonym (Myra2) skrev 2016-03-01 19:18:27 följande:

    Du är dåligt påläst mao. Könsskillnaderna är välbelagda (finns bland annat föredömligt redogjort för i två andra trådar "välbelagda könsskillnader" och "välbelagda könsskillnader 2.0"). Pojkar har 4 ggr högre risk för autism, 8-10ggr högre risk för adhd och andra bokstavsstörningar. Pojkar har mer problem i skolan. Flickor blir mödrar i mycket högre utsträckning än pojkar blir fäder (ca 85% mot ca 70%). Jag föredrar lugna barn och jag vill ha barnbarn när jag blir gammal. Chansen är större att jag får det med en flicka. Alltså vill jag ha en flicka. Hur kissorganet ser ut är ingen faktor. 


    Det är inte alls så välbelagt. Studier visar olika och ämnet är överhuvudtaget svårstuderat eftersom det är svårt att skilja medfödda skillnader och sådant som blir självuppfyllande profetior. Man vet helt enkelt vad man förväntas vara bra på. Det senaste jag läst är att många anser att det finns vissa generella skillnader men att de individuella skillnaderna är större.

    När det gäller autism har du rätt, i alla fall när det handlar om lindrigare former. Skillnaderna vid grav autism är inte lika stor. Dessa trådar här på fl har dock sällan handlat om rädsla för autism. Eftersom vår son har autism hoppades jag faktiskt på en flicka eftersom risken är mindre. Lillasyster visade sig emellertid också ha autism.

    Till ts vill jag säga att jag inte hade föreställt mig eller önskat mig två barn med autism men jag inte ser mig som ett offer och att jag aldrig skulle önska andra barn. Livet blir faktiskt ganska sällan som man föreställer sig men det kan bli rätt bra ändå.
Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...