Inlägg från: Anonym (Llaa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Llaa)

    Helgmornar i barnfamiljer

    Vår snart treåring vaknar 06 varje dag och då går jag upp. Jag hade inte tyckt det kändes ok att låta henne gå upp själv och äta frukost.

  • Anonym (Llaa)
    minerva123 skrev 2016-03-03 00:04:33 följande:
    En halvtimme? Det märks att du bara har ett barn och dessutom ett som sover länge på morgnarna. TS, går barnen upp 7 så skulle jag som vuxen gå upp vid 8-8.15 och fixa frukost etc. Med så "stora" barn kan ni föräldrar ju turas om med längre sovmorgon.
    Men va? Jag har två barn med 18 månader mellan och de vaknar 06 varje morgon året runt (i vintras vaknade äldsta 05). Jag har aldrig låtit min snart 3-åring gå upp själv och sitta i flera timmar vid skärmen. Hon brukar få ungefär en halvtimme och då sitter vi där ihop. Det behöver inte "vara lätt för någon annan" bara för att man resonerar på ett visst vis, jag resonerar också som Natlucien. Tycker man ska begränsa skärmtid när barnen är såpass små som 3 år. Flera timmar tycker jag absolut inte är att rekommendera.
  • Anonym (Llaa)
    minerva123 skrev 2016-03-03 09:17:43 följande:
    Flera timmar? Jag skriver ingenstans att jag heller tycker det är ok med flera timmar. Jag skrev att vaknar barnen 07 så skulle jag som vuxen gå upp vid 8-snåret, dvs en timme senare.
    Natlucien skrev att hon inte skulle sätta en 3-åring framför en skärm i flera timmar. Du bemötte då detta genom att skriva att det märks att hon bara har ett barn. Tolkade det som om du då tyckte att det var ok, men då tolkade jag fel. :)
  • Anonym (Llaa)
    minerva123 skrev 2016-03-03 22:57:43 följande:
    Jag var otydlig, jag menade inte TS frågeställning som ju såklart kan appliceras både på ett, två och fler barn. Utan jag menade att många är väldigt pigga på att kasta fram åsikter om ditt och datt som de faktiskt bara har ett teoretiskt hum om (se bara på en aktiv tråd i tvillingforumet som pågår just nu där TS specifikt frågar om råd av andra tvillingföräldrar, men där majoriteten som svarar faktiskt inte har tvillingar, men av någon anledning måste svara ändå). Du menar att att du tar råd av alla oavsett - jag gör inte det rakt av (med det inte sagt att jag enbart "begränsar mig till likasinnade" som du påstår). Och där tog jag som exempel att jag, om jag ställer en tydlig tvåbarnsfråga, helst vill ha svar från folk som faktiskt har två (eller fler) barn helt enkelt för att chansen att få ett användbart råd är större.

    Jag ber om ursäkt, TS, för väldigt OT inlägg och väljer att inte fortsätta ta över din tråd i o m detta inlägg. Uppgiften att fundera på vad ordet ponera betyder lämnar jag över till avsändaren.
    Ja. Tvillingtråden är också ett exempel på idioti. Nej, man skulle aldrig lämna två tvååringar själv i 10 minuter för att handla. Jo, det kan man veta trots att ens ena barn är ett och det andra två. Endel saker är ju rent ut sagt korkade att bara människor med exakt samma livssituation får svara i. Endel saker är självklara.

    "Är det ok att jag låser in min 5-åring i källaren en timme när han är i vägen? Mina ettåriga trillingar är svåra att mata annars".
    "Nej, jag hade aldrig låst något av mina två barn i källaren."
    "DU KAN INTE SVARA VAD SOM ÄR RÄTT ELLER FEL FÖR DU HAR INTE EN 5åring OCH TRILLINGAR!!!"
    Eh, jo. Det kan jag.
Svar på tråden Helgmornar i barnfamiljer