• Anonym (Mamma)

    Helgmornar i barnfamiljer

    Ponera att ni har två barn, tre och sex år gamla, som på helgmorgonen vaknar vid sju-tiden. De sätter sig vid vid någon skärm och är väldigt nöjda med det. Ingen av dem frågar efter frukost eller så. Hur länge är det ok för föräldrarna att ligga kvar i sängen då? När bör frukosten dukas fram som senast? Vill veta vad ni tycker eftersom jag o sambon har lite olika åsikter...

  • Svar på tråden Helgmornar i barnfamiljer
  • Anonym (X)

    Fixa mackor kvällen innan som 6-åringen kan plocka fram?

  • Studentpappa

    Ja är dom hungrig kan väl sexåringen ta fram frukost? Är väl bara ställa det i bra höjd så dom når. Vår äldsta är fyra och har inga problem att bre mackor och hälla upp mjölk om inte förpackningen är full dvs då är den för tung.

    Vi turas om att gå upp med barnen men dom vaknar tidigare och är tio månader och fyra.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Anonym (Leker)

    Jag tycker att de gott kan få husera runt lite själva. De är ju nöjda med det. De flesta normala föräldrar har väl nån form av koll ändå. När mina små är "ensamma" uppe sover inte jag stenhårt. Har alltid ett öra som lyssnar att allt går bra och huset är barnsäkrat.

    Här hemma serveras frukosten ca kl 9 på helgerna och då brukar vi alla hjälpa till att fixa den.

    Så absolut, jag tycker att de kan roa sig själva på helgmornar, de säger väl till om det är nåt.

  • Anonym (C)

    Det finns inget magiskt klockslag som är det rätta för frukost. Behöver just era barn äta tidigare än vad de själva inser så är det bäst att en förälder går upp och fixar mat vid lämplig tidpunkt. Men annars kan de väl ordna frukosten själva, när de vill ha.

  • Iowhannah

    När jag var liten så vaknade vi alltid vid sex-tiden och då gick vi upp och lekte och kollade på barnprogrammen som gick på morgonen. Vid nio-snåret brukade föräldern gå upp och börja med frukost. Inget konstigt med det, vi hade ju varandra och om det skulle vara nåt så var det bara att gå in till föräldern och säga till.

  • Jill 79

    Nio tio tiden. Men vid sex år så fick min son ta fem något själv om han var hungrig. Han kunde även bra någon macka till syrran om de inte kunde vänta på oss vuxna.

  • Anonym (Mamma)

    Ok, är det alltså vanligt att såpass små barn äter frukost själva på helgerna? Hur gör ni om den ene föräldern ständigt vill sova längre än till nio då? Kan barnen vara själva till kl 11-12 också då?

  • modsey

    Ser inte problemet riktigt om de är nöjda.

    De säger väl till gissar jag att de blir hungriga och ni är ju där i huset.

    Finns alltså inget klockslag som gäller för alla...

  • Jill 79

    Vi jobbar nästan alltid en dag var på helgen och har alltså bara en ledig dag var i veckan, så sovmorgon är rätt viktigt då. Ibland får jag upp vid nio och ibland närmre tolv. Det beror på barnens humör. Min sambo går alltid upp direkt när första barnet vaknar och servar med frukost, sen lägger han sig och sover på soffan för att ha lite koll.

Svar på tråden Helgmornar i barnfamiljer