• Alexi

    Helgmornar i barnfamiljer

    Vi äter aldrig frukost tillsammans hela familjen. På helgen så sover jag och maken varsin morgon och brukar gå upp någon gång 9-10. Den som går upp går upp med femåringen när han vaknar.

  • Alexi
    Anonym (dysfunktion) skrev 2016-02-28 12:24:12 följande:
    Jag tror att både du och jag tycker att barnen ska äta frukost tillsammans med föräldrarna. Det sägs att ett tecken på en dysfunktionell familj är att man inte har gemensamma måltider.

    Vad håller den eller de vuxna kvar i sängen?
    Fast nej, frukosten är inte avgörande. Vi äter middag tillsammans varje kväll men nästan aldrig frukost och lunch. Vi är nog så långt ifrån en dysfunktionell familj man kan komma.
  • Alexi

    Jag älskar att äta frukost själv, jag sitter i soffan framför min dator eller med en bok. Skulle aldrig orka sitta vid ett bord och prata med familjen då.

  • Alexi
    Anonym (H) skrev 2016-02-29 06:25:20 följande:
    Sorgligt att du känner så :/ men vissa är väl inte familjetypen helt enkelt. Hoppas ni får till en bättre tillvaro så barnen får en barndom värd att minnas.
    Haha, ja vi behöver verkligen jobba på vår tillvaro.
  • Alexi
    Anonym (H) skrev 2016-02-29 15:55:32 följande:

    Det är skillnad om man måste jobba. Personen jag citerade orkade inte vara med familjen, det är sorgligt. Då ska man inte skaffa barn. Vissa hade nog behövt mer stöd av soc.


    Men seriöst, är det mig du pratar om fortfarande? Vad har du för problem? Tror du seriöst att någon som inte vill sitta och småprata vid köksbordet på helgmorgonen automatiskt inte orkar med sin familj. Det var bland det medt puckade jag läst på familjeliv. vet inte vad som är värst, tanken att du tror på det du skriver eller att du inte förstår vad du skriver!
  • Alexi
    Anonym (Bingo) skrev 2016-02-29 18:59:33 följande:
    Jag ser inte poängen med att rubba barns tider för mycket på helgen, för det blir bara jobbigt då när de ska gå till förskola/skola igen. Så jag vill ha frukost senast 9 och det är då en kompromiss mellan mig och min man, som gärna sover till 10.

    Men jag tycker detsamma om griniga yrkesarbetande, lägg er tidigare i veckorna då istället för att sitta framför dator/TV och skrota!

    Att sova för lite gör inget bra för varken kropp eller knopp, och den som behöver sova ikapp för många timmar på helgen är i obalans, stressar sin kropp och kommer att få problem på sikt.

    Tänk vad konstigt att jag aldrig har huvudvärk eller låg energi eller får magproblem p.g.a. för mycket kaffe, vad kan det bero på? Medan vissa kollegor äter skräp och överdoserar koffein som gör att de hamnar helt fel med sin sömn, sen knarkar huvudvärkstabletter ovanpå det och konstant undrar varför de mår så apdåligt.

    Ja gissa det ni...? Obestämd
    Jag går och lägger mig ofta runt 21.30 på vardagarna och går upp 06 eller 06.30. Tidigare kan jag inte lägga mig om jag ska hinna med någonting tex prata med min man efter att barnen lagt sig. På lördagen är det guld värt att få få sova till 09-10, då sover jag ikapp det jag tappat under veckan. På söndagen är jag uppe med barnen, går upp ca 06.30-07 då. Så att få sova tills jag vaknar en dag per vecka är guld värt. Och då sitter jag inte uppe halva nätterna resten av veckan...
  • Alexi

    Fast vad ska man göra kl 06-07 en söndagsmorgon? Vi har aldrig varit leksugna så dags och man vill hålla ljudnivån nere för de som sover. Vi alla fyra gillar slappa lugna helgmorgnar. Femåringen varvar tv (på Ipad), ritande, gosande, pratande och lek, sjuåringen sitter dock med plattan tills man tvingar henne att stänga av. Jag ser inget problem med skärmtid lite längre så på helgen bara man gör vettiga saker resten av dagen.

  • Alexi

    Vi måste gå upp bär femåringen vaknar. För att han inte vill gå till nedervåningen utan oss och för att storasyster och den andra föräldern ska få sova. Och när vi var små såg man på barnprogram på tv på morgonen, det har man ju gjort på helgerna i många år.

    Men som sagt, femåringen leker också. Och gosar också.

    Men plattorna gör morgnarna lugna och sköna också.

Svar på tråden Helgmornar i barnfamiljer