• Rocket Mania

    Helgmornar i barnfamiljer

    Här är det jag som vaknar först, brukar gå upp vid 8.30 ungefär. Barnen vaknar oftast vid 9-10-tiden (12-åringen sover fortfarande).

    Jag tycker det är obehagligt att sova för länge och ser inte riktigt vitsen för en vuxen människa att sova till 12. Vaknar barnen vid 7 skulle jag nog gå upp senast 9, annars går ju hela dagen bort.

  • Rocket Mania
    Studentpappa skrev 2016-02-28 14:18:54 följande:
    Alla är olika antar jag, jag tycker nio är på tok för länge. Sen tar frukosten en timme och sedan är man inte på gång före elva när ungarna krånglat klart. Halv åtta är sovmorgon i vårt hus smile1.gif

    Jag har träning halv elva på söndagar och dottern gymnastik kl fem. Det går ju inte att såsa på halva dagen om man ska hinna något tillsammans då.
    Jag har ett barn som tränar 6 dagar i veckan så den lediga dagen får han sova om han vill. Han vaknar oftast vid 9 men kan sova till 11 om han är riktigt trött. 

    Annars håller jag med dig om att dagen lätt försvinner om man har långa mornar i sängen, jag gillar det inte alls!

    Idag kom vi (alla utom 12-åringen) oss inte ut förrän strax efter 11 men var sedan ute ända tills för en liten stund sedan så vi fick gott om sol ändå! Söndagar är alla helt lediga, inga aktiviteter och inga fasta planer, jätteskönt!
  • Rocket Mania
    minerva123 skrev 2016-03-03 20:10:38 följande:
    Fast frågar man om råd vad gäller en tvåbarnssituation så är det kanske inte just en enbarnsförälder som kommer med de bästa tipsen? Eller vad tror du? Men vad gäller din sista mening så har du ju helt rätt.
    Fast sådär går det ju inte att resonera. I så fall kan bara de som har det precis som TS svara. Barn är ju olika och kommer i olika versioner. Vissa barn-sorter kan man ha 2-3 av utan att det är ett dugg jobbigt medan andra är jävligt jobbiga en och en.

    Sedan kommer åldersskillnad. Ska bara de som har 2 barn svara TS eller ska barnen även vara lika gamla som TS barn?

    Skriver man på ett öppet forum får man nog förvänta sig svar från alla möjliga familjekonstellationer, sedan får man helt enkelt bara ta till sig det som är applicerbart på den egna familjen.
Svar på tråden Helgmornar i barnfamiljer